Ter Apel ’96 za. lijdt onnodig grote nederlaag tegen Hoogeveen

Martijn Kuper (R) in achtervolging op zijn tegenstander. Op de achtergrond spits Rob Lutjeboer
Martijn Kuper (R) in achtervolging op zijn tegenstander. Op de achtergrond spits Rob Lutjeboer

Net als de zondagtak heeft ook de zaterdagtak van Ter Apel ’96 het momenteel erg lastig. In de laatste zes wedstrijden konden maar twee schamele puntjes bijgeschreven worden en tegen Hoogeveen werden helaas ook geen punten gepakt. De Ter Apelers kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong via Danny Boesing, maar het was Hoogeveen dat met de drie punten aan de haal ging door met 5-1 te winnen.

Het begin van de wedstrijd was voor Hoogeveen, dat gelijk gevaarlijk werd via Ruben Roemahlewang die de lat raakte. Aanvallend zit Hoogeveen prima in elkaar, echter is het de defensie die minder solide is. In de twaalfde minuut profiteerde Danny Boesing hiervan en schoot uit de draai de bal achter keeper Post: 0-1. Hoogeveen raakte hierdoor niet van slag en trok de stand in de achttiende minuut alweer gelijk. De keeper van de gasten was kansloos op een vrije trap van Danny Starrenburg. Een aantal minuten daarna kreeg Ter Apel aanvaller Ruben van Oosten een grote kans op een nieuwe voorsprong. Na een fout in de defensie kon hij alleen af op de doelman waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam. In de 32e zette de thuisploeg de aanvalsdrift eindelijk om in een voorsprong. Door een mooi boogbal van Hendrik Everts werd de stand op 2-1 gebracht.

Met een minimale achterstand begon Ter Apel heel slecht aan de tweede helft. In plaats van op zoek te gaan naar de gelijkmaker gaf men de Hoogeveen alle tijd en ruimte om de score op te voeren. Binnen zes minuten liep de thuisploeg uit naar 5-1, door twee goals van Randy Balsala en één treffer van Haroen Djababoe. Gelukkig voor Ter Apel bleef het hierbij, hoewel de tegenstander nog voldoende kansen had om het leed te verergeren. Doelpuntenmaker Danny Boesing kreeg nog een kansje op persoonlijk succes, maar dit werd voorkomen door de keeper.

Een teleurstellende middag dus voor de mannen van Ter Apel, waarbij een dusdanige afstraffing niet nodig was geweest. De ploeg staat nog steeds op plaats acht, maar ziet de achtervolgers op deze manier snel dichterbij komen. Komende zaterdag komt nummer vier en Kanaalstreekgenoot NWVV op bezoek. Wellicht kan deze derby nog exra krachten losmaken bij de rood-zwarten.

Bron: www.vvhoogeveen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger via ‘plan B’ naar bekerwinst op FC Assen

Na een zwakke eerste helft moest Borger uit een ander vaatje tappen om tot ...

Late treffer nekt Titan tegen Zwartemeer

Een harde kopbal van Maurice Heine in de slotminuut van de wedstrijd tussen Titan ...

Onstwedder Boys verliest van koploper VVK

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp tegen koploper VVK uit Groningen niet ...