Natuurlijk wist men bij SV Mussel dat de uitwedstrijd tegen Hoogeveen een lastige missie zou worden. Maar met de 2-2 uit de eerste ontmoeting én de overwinning op Willemsoord in het achterhoofd, was er reden tot vertrouwen. Hoe anders kon het lopen: na zeven minuten lag de eerste bal al achter doelman Patrieck Poker, die voor de thee nog vijf keer moest vissen. Uiteindelijk werden de roodhemden met niet minder dan 11-0 van het veld geblazen. Guido ten Cate (vier keer) en Hendrik Everts (drie keer) bleken de grootste plaaggeesten voor de mannen van Jan Moes. Een verloren middag, maar wanneer in de strijd tegen degradatie gezocht moet worden naar lichtpunten: Mussel liep tegen Hoogeveen niet tegen schorsingen en blessures aan.

Een kansloze middag voor Mussel, dat elf goals moest slikken... (foto: Taede Klunder)
Een kansloze middag voor Mussel, dat elf goals moest slikken… (foto: Taede Klunder)

In de uitwedstrijd tegen DOS ’63 was er voor vijfdeklasser Buinen weinig eer te behalen. Bij rust keken de Buuner Beren tegen een 2-0 achterstand aan. Na de thee verdubbelde de thuisploeg deze score, waarna Marcel Vedder de eer mocht redden voor de ploeg van elftalleider Jan Lubbers: “Een saaie wedstrijd voor ons, maar dat kwam vooral omdat we helemaal niets in te brengen hadden. Snel vergeten en op naar de wedstrijd tegen Balkbrug.” Hier liggen kansen, want Balkbrug werd begin november vorig jaar verslagen door de geelhemden: één van de drie zeges tot nu toe.

In de strijd om het kampioenschap lijkt Zuidwolde na de nederlaag tegen Musselkanaal te zijn afgehaakt. Daarmee resteren Valthermond en Titan als kandidaten. In de jacht op drie punten gingen de rood-witten op bezoek bij Sweel, dat in een heftige degradatiestrijd verzeild is geraakt. Sweel bleek geen tegenstander waartegen de Nieuw-Weerdingers schade opliepen: in verdedigend had men weinig te vrezen en halverwege de eerste helft kon met twee goals het verschil gemaakt worden. Een gelukkig benutte vrije trap bracht de spanning even terug, maar een derde treffer stelde de drie punten veilig. Namens Titan waren Bennie Jeurissen, Marco Wolters en Harm-Jan Moesker trefzeker.

B-HBuinerveen verloor vrij kansloos met 1-6 van HOC. De combinatieclub bleek een lastige tegenstander voor Buinerveen, dat na tien minuten voor het eerst moest capituleren. Na een half uur moest men een tweede tegenvaller verwerken, namelijk het uitvallen van Bert Timmermans. Zijn vervanger Dennie Kohl zag dat er tot de thee nog drie keer werd gescoord. Tussen de tweede en derde treffer van HOC was het Mark Middeljans die vanaf zestien meter aan mocht leggen en kon scoren. Ook in de tweede helft waren de geelhemden de bovenliggende partij, en kon men nog een aantal keren tot scoren komen. Uiteindelijk stokte de teller bij 1-6. Namens HOC waren Richard Wiggers en Gerben Beek beiden twee keer trefzeker. De overige goals werden gescoord door Luca Klaar en Arjan Tewis. Na deze Kanaalstreek-derby staat Buinerveen nog steeds op de laatste plaats, waar HOC met een derde plaats naar behoren presteert.

                VHC2

Tags:

  • Show Comments (0)

  • Sanne

    Mark Middeljans scoorde vanaf 16 meter.. 😉 Verder mooi verslag hoor.. 🙂

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan wint nu wel van Schoonebeek

Titan heeft een meer dan verdiende overwinning op Schoonebeek geboekt. Een bliksemstart hielp de ...

HOC speelt met Buinen

Aan de hand van Sander Zikken en Richard Wiggers heeft nieuwbakken vierdeklasser HOC een ...

Onstwedder Boys doet goede zaken

Onstwedder Boys heeft goede zaken gedaan met de overwinning op DKB.