SJS vanaf strafschopstip langs Westerlee

SJSBijna de gehele tweede seizoenshelft heeft SJS, ondanks de goede resultaten van de afgelopen weken, naar beneden gekeken richting de degradatiezone. Na de nipte winst op staartploeg Westerlee (1-2) is het gat met nummer elf Noordwolde tien punten met nog vier wedstrijden te gaan: ook volgend seizoen zal SJS uitkomen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Dat de overwinning in Westerlee niet geheel verdiend was, en slechts tot stand kwam via  twee benutte strafschoppen, zal geen enkele volger van de Knoalsters iets deren.

Doordat het veld in Westerlee niet in geweldige staat verkeerde koos de thuisploeg ervoor om veelvuldig de lange bal te hanteren. Met hun twee balvaste spitsen Nomden en Evers was dit een logische keuze, maar toch leverde het voor de thee geen grote kansen op. De mannen van Harris Huizingh probeerden het wel op een voetballende manier, maar het tempo dat de heren voetballers hanteerden was simpelweg te laag om het Westerlee moeilijk te maken. Na kansjes voor Johan van Klinken en Rick Breedveld was het na ongeveer een half uur spelen Remon Scholte die de wedstrijd min of meer openbrak. Zijn voorzet belandde op de arm van Hans Leenders, die zijn ongelukkige actie bestraft zag worden met een strafschop. Johan van Klinken liet dit buitenkansje niet onbenut, en tekende zijn twintigste treffer van het seizoen aan.

Johan van Klinken: Strafschopspecialist
Johan van Klinken: Strafschopspecialist

De thuisploeg was na de thee doordrongen van het feit dat degradatie voor hen wel heel dichtbij kwam, en dus zette men alles op alles om de wedstrijd om te keren. Tot het uur was het dan ook Westerlee wat de klok sloeg. Nadat Van Klinken aan de andere kant de lat had geraakt, was het Robert Nomden die raak schoot: 1-1. Westerlee kon echter niet doordrukken en SJS trok het initiatief meer en meer naar zich toe. Doordat het de ploeg iets ontbrak aan scherpte en overtuiging kon er echter niet geprofiteerd worden van de geboden kansen. Door een vrij makkelijk gegeven strafschop kregen de bezoekers onverwachts toch een grote kans om de wedstrijd te beslissen. Uiteraard was het topscorer Van Klinken die opnieuw raak schoot. In het restant van de wedstrijd werd de voorsprong met succes verdedigd, waardoor handhaving een feit was. En dat is een prettige constatering wetende dat vier ploegen uit de top vijf nog wachten in de resterende wedstrijden.

Bron: www.sjs.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website