De nood was hoog bij SC Stadskanaal en dus was er sprake van opluchting na de meer dan verdiende 3-0 overwinning op hekkensluiter Zwartemeerse Boys. Aan de hand van de piepjonge Jeffrey Bakker en Pasha Ekinci stegen de Knoalsters op de ranglijst, maar van een veilige situatie is nog allerminst sprake op sportpark Pagedal. Kortom: er moet de komende wedstrijden nog een aantal punten behaald worden om ook volgend seizoen derdeklasser te zijn.

Pasha Ekinci (11) viert zijn doelpunt met A- junioren trainer Jordi Nijgh
Pasha Ekinci (11) viert zijn doelpunt met A- junioren trainer Jordi Nijgh

Trainer Poortman had zijn ploeg op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo was de geschorste Sten Vos afwezig en begonnen Jeroen Nanninga en Martijn Ulenreef op de bank. Wellicht zorgden deze wijzigingen er voor dat Stadskanaal in de beginfase zoekende was. Maar na een klein kwartier kreeg de thuisploeg grip op de Drenten en deze grip werd gedurende de hele wedstrijd niet verloren. De bezoekers hanteerden vooral de lange bal: Stadskanaal zette hier bij vlagen uitstekend positiespel tegenover. Zoals vaker dit seizoen blijkt het maken van een doelpunt het grootste probleem van de Knoalsters. Vele kansen werden onbenut gelaten en uiteindelijk was het alleen Jeffrey Bakker die het net vond. Na voorbereidend werk van Pasha Ekinci kon Bakker de bal over de grond langs de goalie werken.

Keeper Geerlings van de thuisploeg hoefde ook in de tweede helft niet in actie te komen. Het veldoverwicht bleef en ook de kansenverhouding was in het voordeel van de blauwhemden. Ron Lohuis en Gerben Orsel waren twee van de mannen die kansen kregen, maar geen doel troffen. Uiteindelijk was het Pasha Ekinci die de beslissende 2-0 tegen de touwen schoot: halverwege de tweede helft wipte hij de bal subtiel over de keeper van Zwartemeerse Boys. Uit een corner kopte de onlangs weer in genade aangenomen Rick Schlimbach kort daarna de derde treffer van de middag binnen. 

Uiteindelijk dus een zeer terechte overwinning die de mannen van trainer Poortman het nodige vertrouwen zullen geven voor het restant van de competitie. De laatste serie wedstrijden zal echter niet de makkelijkste zijn, want de competitie wordt afgesloten met Kanaalstreek-derby’s tegen Valthermond en Ter Apel ’96.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC verliest van Valther Boys

GKC heeft de thuiswedstrijd tegen Valther Boys verloren.

GKC wint moeizaam bij De Treffer ’16

GKC maakt een 3-0 achterstand goed en won uiteindelijk nog met 3-5 van De ...

Nick Haandrikman: “Buinen heeft wat goed te maken tegen Buinerveen.”

Zondag staat de burenderby Buinen - Buinerveen weer op het programma, Nick Haandrikman verwacht ...