Nieuw Buinen verliest in Friesland

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft op bezoek bij Bergum drie dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De gehavende ploeg van Erik Lippold speelde ver onder haar kunnen en moest de punten laten aan de Friezen, terwijl dit eigenlijk niet nodig was geweest. Een extra domper deze middag was het uitvallen van topscorer Koen Hateboer.

Noodgedwongen
Nieuw Buinen moest het vanmiddag doen zonder de sterkhouders Robert Hamming (geschorst) en Gert Lukens (geblesseerd) en dus moest trainer Lippold noodgedwongen enkele aanpassingen doen. Dit kwam de ploeg niet ten goede, want Bergum was in de openingsfase de betere ploeg. De Friezen gooiden veel fysieke kracht in de strijd en creëerde zodoende enkele kansen. Na een half uur kwam Nieuw Buinen iets beter in haar spel, maar toch was het Bergum dat op 1-0 kwam na een mooie  kopbal van Rob Schokker. Via Koen Hateboer kwam Nieuw Buinen nog voor rust op gelijke hoogte. De lange spits draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens de 1-1 tegen de touwen.

Profiteren
Ook na rust was Koen Hateboer de gevaarljjkste man aan de zijde van de gasten, maar hij stond er vaak alleen voor. Dezelfde Hateboer viel later geblesseerd uit, zijn geopereerde knie kreeg een tik te verwerken, en hij werd vervangen door Mohamed Yuksel. De kleine buitenspeler zorgde wel voor gevaar, maar niet voor grote kansen en omdat de verdediging van Nieuw Buinen nogal wat ruimte weggaf, wist Bergum hiervan te profiteren. Het was dezelfde Schokker die in de 81e minuut de 2-1 maakte. De gasten probeerden hierna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een kans voor Koomans kwamen zij niet.

Opstelling Nieuw Buinen: Robert Smit, Tom Meijers, Gerry Snip, Franck Middelkamp, Brandon Meems, Erwin Aukes, Wessel Koomans, Ronald Horlings(Bruce Tunjanan), Mike Reuvers (Nick Oosting), Koen Hateboer (Mohamed Yuksel), Thijs Hateboer

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC geeft voorsprong uit handen en verliest

HOC gaf een 0-2 voorsprong uit handen en liep tegen een nederlaag aan.

Valthermond gelukkigste in Mondenderby

Twee keer eerder stond het duel waar zolang naar was uitgekeken al op het ...