Musselkanaal verslaat Sleen en houdt zicht op derde periode

musselkanaalOp sportpark Parklaan wist Musselkanaal gistermiddag met 2-1 te winnen van Sleen. Bij rust stonden de Drenten nog wel met 0-1 voor, maar na rust stelde de thuisploeg orde op zaken. Door deze overwinning doen de groenhemden nog steeds mee in de strijd om de derde periode en ook plaats twee op de ranglijst is, in theorie, nog binnen handbereik.

Musselkanaal opende sterk, maar de eerste goede kans kwam op naam van Jasper Ruinemans namens Sleen. Hij zag zijn volley weg gebokst worden door keeper Arjan Scholte Aalbes. Vervolgens was het woord aan de ploeg van Wilbert Arends, die Rick Berends twee keer net te kort zag komen om een voorzet in het doel te werken. Aan de andere kant waren het de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen. Een goede aanval werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied van Musselkanaal en de toegekende penalty werd benut door Bert Wolken.

Tien minuten na rust kreeg ook de thuisploeg een penalty toegekend nadat Rick Berends vanachter werd neergehaald. Verdediger Jordie Teuben werd hiervoor naar voren gedirigeerd en ook hij schoot zijn elf-meter raak. Musselkanaal was de betere ploeg en was vooral gevaarlijke via de snelle spelers op de flanken. De ploeg kwam ook op voorsprong nadat Rick Berends een bijna eigen doelpunt, terugkomend vanaf de paal, in het lege doel kon schieten. In de resterende 20 minuten kwam deze voorsprong niet meer in gevaar.

Trainer Wilbert Arends toonde zich na afloop opgelucht met de drie punten en kijkt uit naar de aankomende, spannende weken. De ploeg staat momenteel derde in de derde periode, gelijk met CEC en Twedo. Ervan uit gaande dat Twedo als tweede eindigt achter (periode)kampioen SVV ’04 en de periode overneemt, moet Musselkanaal met CEC, maar ook met Bargeres (één punt minder) uitvechten wie de derde periode wint. Beide ploegen treft men nog in de competitie, te beginnen komende week met Bargeres thuis.

Bron: www.tweenul.nl

banner_medawa2

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Overzicht 1e klasse F: Weer ruime zege voor SVBO, VKW boekt eerste overwinning

SVBO kent een uitstekende competitiestart en ook VKW mocht de eerste overwinning bijschrijven.

Kansen dun gezaaid bij gelijkspel tussen Beilen tegen Valthermond

De klad lijkt er een beetje in te zitten bij Valthermond, dat opnieuw weer ...

Terug in de tijd: Sellingen wint matige Kanaalstreekderby van Westerwolde

Hoogstaand was de Kanaalstreekderby tussen Westerwolde en Sellingen niet, maar de Sellingers pakten wel ...