Op Stadskanaal staat geen maat

SC StadskanaalOpnieuw behaalde SC Stadskanaal een overwinning. In het duel met hekkensluiter DSC ’65 was er geen moment sprake van een wedstrijd en werd snel duidelijk dat iedereen die op het toto-formulier een ‘eentje’ had ingevuld het goed gezien had. Grote man aan de kant van de blauwhemden was Tristan Rotman, die vijf keer het net wist te vinden. Ook Robert Oosting deed weer een duit in het zakje: de aanvoerder speelde de gehele wedstrijd en lijkt helemaal terug te zijn, gezien zijn twee goals.

De teller stopte na negentig minuten voetbal bij acht. En dat was een meevaller voor DSC ’65, want het was vanaf de eerste minuut eenrichtingsverkeer en het uitstellen van het eerste tegendoelpunt. Doelman Dennis Haalheide kon zich na drie minuten nog onderscheiden in een duel met Sten Vos, maar kort daarna was het wel raak: Tristan Rotman haalde de trekker over. Doordat diezelfde Rotman zijn vizier niet in iedere situatie scherp had afgesteld, kon het gebeuren dat hij zijn tweede treffer pas halverwege de eerste helft maakte. De spits reageerde attent op een missertje van de keeper van de bezoekers. Tussen de twee goals van Rotman, die nog voor rust zijn hattrick compleet maakte, scoorde Roy Feiken ook nog: een mooie individuele actie leverde een treffer op. Uiteindelijk zochten de ploegen de kleedkamers dus op met een 4-0 tussenstand. 

Tristan Rotman legt aan voor één van zijn vijf goals… (foto: Stoffer Bakker)

Na de thee veranderde er niets aan het spelbeeld: de gastheren dicteerden en legden de tegenstander hun wil op. Logischerwijs kwam dit ook in de score tot uitdrukking. Robert Oosting werd bediend door keeper (!) Royce Geerlings en kon scoren. Dit deed hij tien minuten voor het einde van de wedstrijd nogmaals, waarmee hij de 8-0 eindstand op het bord zette. Tussen de treffers van Oosting was het opnieuw aanvaller Rotman die trefzeker was. Overigens had de clubtopscorer nog een keer kunnen scoren, maar de strafschop die werd toegekend na een charge op Jordy Geerlings, werd niet benut. 

Stadskanaal staat na zeven wedstrijden op 21 punten. Dat zijn er drie meer dan Ter Apel ’96 en zeven meer dan Gieten en Valther Boys, die allen ook nog één duel meer speelden dan de Knoalsters. Volgende week wacht voor het ingespeelde team van Rick Slor, waar niet minder dan vier koppels van broers (Geerlings, Kok, Rotman en Feiken) in de basisopstelling stonden, de ontmoeting met Weerdinge. 

Opstelling Stadskanaal:
R. Geerlings, E. Kok (Van der Goot), J. Geerlings, D. Feiken, A. Rotman, P. Kok (Meinds), Vos (Romney) Lohuis, T. Rotman, Oosting en R. Feiken.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zwaarbevochten overwinning voor Ter Apel op CEC

Waar vooraf  werd vastgesteld dat Ter Apel het altijd lastig heeft bij CEC, bleek ...

Titan houdt knap stand in Groningen

Afgelopen zondag stond er voor de boomlange formatie uit Nieuw-Weerdinge een uitwedstrijd bij GRC ...

SJS legt Gieterveen over de knie

SJS heeft het oefenduel tegen Gieterveen omgezet in een ruime overwinning. Op het eigen ...