MusselIn de vierde klasse D van het zaterdag voetbal is het niet alleen spannend in de absolute top. Want achter de top vijf, die allen nog kampioen kunnen worden, strijden vijf ploegen om de zesde plaats in de eindstand. Eén van deze ploegen is Mussel: afgelopen zaterdag deden de Musselkers goede zaken door Sleen met een 4-0 nederlaag naar huis te sturen. De mannen van trainer Moes staan nu op de zevende plaats, met evenveel punten als nummer zes, De Griffioen. Het tweetal wordt echter op de huid gezeten door Be Quick, SVBO en Smilde ’94. Kortom: op alle vlakken is 4D een zeer spannende competitie.

De 4-0 overwinning op laagvlieger Sleen was zowel terecht als geflatteerd te noemen, want de laatste twee goals werden in de absolute slotfase gescoord. In tegenstelling tot wat beide ploegen zich wellicht hadden voorgenomen, was het eerste kwartier van de wedstrijd gezapig. Zodoende kon de eerste kans pas bij het aanbreken van het tweede kwartier genoteerd worden: Gydo Buurman probeerde een ploeggenoot in het strafschopgebied te bedienen, maar de Slener defensie trad handelend op. Kort daarna was het wel raak voor de gastheren toen Buurman een duel won en de vrijstaande Wim Wubs in staat stelde keeper De Groot te verschalken: 1-0. Nog voor het aanbreken van de rust werd de score verdubbeld. Middenvelder Tijmen Stuut benutte een toegekende vrije trap, door deze subtiel in de hoek te plaatsen.

Ook in het tweede bedrijf was Mussel de ploeg die het beste van het veldspel had en ook de betere kansen afdwong. Na ruim een uur spelen kreeg Wim Wubs een mooie kans op zijn tweede goal van de middag, maar Melvin ter Veen kon met een sliding de thuisploeg van het scoren houden. Verder was het een vrij matte wedstrijd zonder al te veel bijzonderheden. In de laatste vijf minuten van de speeltijd scoorde Mussel twee keer: aan de 3-0 van Peter Boxem zat een luchtje van buitenspel, maar de 4-0 van Elwin Mooibroek was wel een fraaie goal. Mooibroek, die zijn zesde van het seizoen maakte, schoot de bal vanaf de vleugel in het zijnet. Volgend weekend krijgt Mussel een zware opgave voor de kiezen, want het mag op bezoek bij de koploper: Onstwedder Boys.

Bron: www.vvsleen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedde start met nederlaag tegen BNC

Wedde verloor de eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers van BNC.

SJS gelukkige winnaar in Kanaalstreekderby tegen Mussel

SJS had het meeste fortuin in de derby tegen Mussel en pakte daardoor enigszins ...

Vechtmachine Pekelder Boys langs HSC

De spelers van Pekelder Boys hebben zich in een roerige tijd van hun beste ...