Dennis Middeljans: “Winnen van Buinen telt!”

BuinerveenAfgelopen weekend zorgde Buinerveen voor een daverende verrassing. De nummer elf van de vijfde klasse E van het zondagvoetbal kreeg de koploper op bezoek en hield deze knap op een 1-1 gelijkspel. De koploper, TLC, had tot de wedstrijd in Buinerveen al 84 keer gescoord en Buinerveen had al 76 keer een goal moeten incasseren, dus weinigen gaven iets voor de kansen van de blauwhemden. Door voor iedere centimeter te strijden kon de thuisploeg verrassen, waardoor de spanning aan de kop van de stand weer volledig terug is. Nummer twee EEC heeft nu namelijk twee punten achterstand op TLC, en aanstaande zondag wordt TLC – EEC gespeeld. Eén van de spelers die een bijdrage leverde aan de remise was Dennis Middeljans: tijd voor een gesprek!

Een korte introductie, voor zover nodig: Dennis Middeljans is met zijn 33 lentes al jaren een vaste waarde in het vlaggenschip van Buinerveen. De verdediger is de helft van de voetballende tweeling Middeljans: aanvaller Mark is de andere helft. Middeljans is in het dagelijks leven werkzaam bij het in onze regio welbekende Middeljans Sport & Reclame.

DM
Dennis Middeljans houdt een aanvaller van TLC weg van het eigen doel…

Dat was een verrassing afgelopen zondag!
“Dat was het zeker! Vooraf hadden we blind getekend voor een gelijkspel, maar wanneer we achteraf de wedstrijd nog eens doornemen hadden we misschien wel moeten winnen. Het begin van de wedstrijd was absoluut voor TLC, maar na een kwartier spelen kwamen wij beter in de wedstrijd en namen we het initiatief over. Toch kwamen we op achterstand toen een fout in de verdediging werd afgestraft. We besloten echter gezamenlijk om druk te blijven zetten op TLC en hierdoor dwongen we een aantal kansen af. Eigenlijk kon TLC alleen maar via counters gevaarlijk worden. Vijf minuten voor het eindsignaal werd onze inzet eindelijk beloond: het was Harald Keur die een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter tegen de touwen schoot. Daarvoor hadden we ook al de lat geraakt en een keer net over geschoten.”

Waar staat deze wedstrijd in het lijstje van mooiste wedstrijden dit seizoen?
“Dit was zonder meer één van de mooiste wedstrijden het seizoen, maar de twee wedstrijden tegen Buinen staan ook hoog op dat lijstje. Dit seizoen wonnen we namelijk twee keer van Buinen en dat geldt voor onze club extra. Dat we in de stand nog onder Buinen staan is wel jammer, maar die twee overwinningen nemen ze ons niet meer af, haha!”

Hoe staat v.v. Buinerveen er voor?
“Onze hoofdtrainer, Jos de Vrieze, vertrekt na één seizoen naar Nieuw Buinen, waar hij trainer van het tweede elftal zal worden. Ons bestuur is momenteel op zoek naar een geschikte opvolger, maar tot op dit moment heeft men nog geen andere trainer vastgelegd. Wat de toekomst van Buinerveen betreft zie ik op termijn wel een fusie met bijvoorbeeld Buinen aan de horizon. Momenteel werken we in de jeugdafdeling al samen en het zou heel goed kunnen dat ook bij de senioren een dergelijke samenwerking er aan zit te komen, hoewel beide clubs bij voorkeur zo lang mogelijk zelfstandig doorgaan. Aan mij zal dat niet liggen, want ik wil zeker nog een aantal seizoenen in het eerste elftal spelen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Harm Jan Moesker: “Kampioen worden met Titan.”

Het kampioenschap is het enige dat telt voor Harm Jan Moesker, die vindt dat ...

Niek Drent (Gieterveen) wil vrijuit voetballen

Dubbele cijfers voor v.v. Gieterveen: het zal in de geschiedenis van de groenhemden niet ...