Jaron Eelsing: “Gasselternijveen gaat voor een top 3-klassering.”

Jaron Eelsing verwacht dat Gasselternijveen kan meedoen om de bovenste plaatsen in de zondag vierde klasse C.

Gasselternijveen eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot van de vierde klasse D. Een overwegend Drentse klasse, maar komend seizoen zal Nieveen acteren in de meer Groningse vierde klasse C. Het levert fraaie derby’s op tegen Bareveld en Gieterveen, maar bovendien ziet Jaron Eelsing kansen voor zijn ploeg om bovenin mee te draaien en te gaan voor een top 3-klassering.

Het hele covid-gebeuren gooide nogal wat roet in het eten voor de voetbalclubs. Vele activiteiten werden noodgedwongen stilgelegd, maar toch heeft Gasselternijveen niet lang stilgezeten. Dat kan ook Eelsing beamen: “Toen er weer getraind mocht worden in grotere groepen zijn we daar direct mee gestart. We hebben langer doorgetraind dan eigenlijk de bedoeling was, maar omdat iedereen al rust had gehad in de voetballoze periode hebben we als team besloten om langer door te trainen.”

Genoten

Terugkijkend op het afgelopen seizoen, dan heeft Eelsing ondanks het kortere seizoen toch genoten van de Drentse vierde klasse. “We wisten dat het een lastige competitie-indeling was, maar dat maakt het natuurlijk alleen maar spannender. Zelf wil je zo veel mogelijk voetballen en zelf het spel maken, alleen in deze klasse zijn er ook wedstrijden waar het er harder en feller aan toe gaat. Persoonlijk vind ik dat soort wedstrijden mooier om te spelen en als daar dan ook nog goed bij gevoetbald wordt, dan kan je daar als speler alleen maar van genieten.”

Mooie competitie-indeling

Komend seizoen ziet de competitie-indeling voor Gasselternijveen er echter heel anders uit. Nieveen mag weer zijn opwachting maken in de vierde klasse C, waarin weer enkele beladen derby’s op het spel staan. Onder andere de wedstrijd tegen Bareveld en natuurlijk de clash met Gieterveen springen eruit. De verdediger is dan ook zeer content met de indeling voor komend seizoen. “Bij de spelers leven de wedstrijden zoals tegen Gieterveen en een Bareveld het meest. Dat maakt zo’n competitie ook spannender, zowel voor de ploeg als voor de supporters. Ik denk dan ook dat ik niet alleen voor mezelf spreek, maar ook namens de club dat we enorm blij mogen zijn met deze indeling. Niet alleen is Eelsing blij met de competitie-indeling, maar ziet hij ook kansen voor zijn club. “Onze doelstelling is de top 3 a 4 halen. Na vorig jaar hebben we veel stappen gemaakt als team zijnde en vooral op conditioneel gebied zijn we een stuk verder. Daarin hebben wij denk ik ook een voorsprong op de meeste tegenstander. Daarnaast staan ook de neuzen allemaal de goede kant op en heeft iedereen zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

Fijne samenwerking

Dat Eelsing bij Gasselternijveen terecht kwam, was mede te danken aan de aanstelling van Robert Oosting als trainer. Beiden kenden elkaar al van een eerdere periode toen Oosting Eelsing onder zijn hoede had bij de ACV-jeugd. Na die periode was de verdediger tijdelijk gestopt, maar toen Oosting bij Nieveen begon trok ook Eelsing zijn kicksen weer aan. “Toen ik hoorde dat Robert naar Gasselternijveen ging en daar mensen zaten die ikzelf ook ken heb ik de overweging gemaakt om ook mee te gaan.” Toch kan het zo zijn dat de samenwerking maar van korte duur kan zijn. “Zelf was ik van plan om na vorig seizoen alweer te stoppen omdat ik net klaar ben met mijn opleiding en door wil naar de Marechaussee. Dat is alleen helemaal uitgesteld vanwege het hele Covid-19 gebeuren. Dus ik ga in ieder geval dit jaar door en dan zal ik waarschijnlijk na dit seizoen stoppen.”

Dominant Gasselternijveen

En dus wil Eelsing er komend seizoen vol voor gaan om een goede prestatie neer te zetten met Gasselternijveen en kunnen de supporters het een en ander gaan verwachten. “Wij willen een ploeg zijn die dominant en aantrekkelijk voetbal speelt. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de supporters. Ik verwacht dat dit dan ook een zeer mooi seizoen gaat worden waarin veel verrassingen staan te wachten. Ik ben zelf pas tevreden als we er alles aan gedaan hebben om onze doelstelling te bereiken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Roy Feiken gaat Gruno pijn doen

Wie in de voetbalgeschiedenis duikt zou tot de conclusie kunnen komen dat het niet ...

Harm Jan Moesker: “Kampioen worden met Titan.”

Het kampioenschap is het enige dat telt voor Harm Jan Moesker, die vindt dat ...

Thijs Hateboer: “Nieuw Buinen hoort bij de top van de eerste klasse”

Met zijn twintig lentes is Thijs Hateboer de jongste telg uit dé voetbalfamilie van ...