Musselkanaal blijft in de race voor de derde periode

musselkanaalDe wedstrijd tussen Musselkanaal en Bargeres werd deze speelronde al op zaterdagavond gespeeld. En ondanks dat de meeste voetballiefhebbers niet veel op hebben met kunstgras en kunstlicht, hadden toch ruim 250 mensen de moeite genomen om te komen kijken aan de Parklaan. Wellicht dat het belang van de wedstrijd hierin ook een rol speelde, beide ploegen deden namelijk voor aanvang nog mee voor de derde periode. De ploeg van Wilbert Arends bleek uiterst effectief op deze zaterdagavond en wist een 0-1 achterstand om te buigen in een 4-1 overwinning.

Beide ploegen maakten er een interessante wedstrijd van en al in de eerste minuut kreeg Rick Berends een goede kans. Zijn kopbal verdween echter over het doel van keeper Melvin de Vroet. In de 16e minuut kreeg het publiek al de mooiste treffer van de avond voorgeschoteld. Aanvoerder Reinier Visser van Bargeres had de bal vrij op 30 meter van het doel en met een fantastische trap schoot hij de bal over Arjan Scholte Aalbes: 0-1. Musselkanaal moest hierna op zoek naar doelpunten en zes minuten later lag de bal aan de andere kant al in het doel. Het was Mark Bos die Ferdinand van der Sluis met een goede voorzet bereikte en laatstgenoemde schoot via een Bargeres been de 1-1 binnen. Drie minuten later kwam de thuisploeg ook al op voorsprong. Jesper Klok schoot een vrije trap strak voorlangs en zoals het een echte spits betaamd was Rick Berends er snel bij om de bal tegen de touwen te schieten. Vijf minuten voor rust kreeg Jeroen Drenth een opgelegde kans om de score uit te breiden, maar de lange verdediger schoot te slap in. Even later deed Drenth waarvoor hij werd opgesteld en maakte een fout van Scholte Aalbes goed.

Onder toeziend oog van de scheidsrechter schiet Rick Berends de 2-1 tegen de touwen

Vlak na rust leek de wedstrijd beslist te worden in het voordeel van de thuisploeg, nadat Mark Bos de rebound op een schot van Berends afrondde en stand daarmee op 3-1 bracht. Bargeres ontwikkelde vervolgens meer druk en kreeg via Leon Smalbil een enorme mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Zijn kopbal kwam echter via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren. De Emmenaren leken steeds meer gefrustreerd te raken en reageerden dit af op de scheidsrechter, die niet altijd in hun voordeel floot. Verderop in de tweede helft werd dit eens te meer duidelijk toen Bos alleen op de keeper af ging. De snelle aanvaller wilde de doelman omspelen en werd hierbij dusdanig gehinderd dat hij onderuit ging. De scheidsrechter bestrafte deze actie met een rode kaart en vanwege het ontbreken van een reservekeeper moest een veldspeler het doel gaan verdedigen. Zonder een bal met de handen geraakt te hebben mocht hij gelijk de bal uit het net vissen want de resterende vrije trap werd door Marco Heeres via de paal binnen geschoten.

Met de 4-1 voorsprong op zak deed Musselkanaal het in de laatste minuten rustig aan en op een kans voor Smalbil na kwam men ook niet meer in de problemen. Door deze overwinning hebben de groenhemden Bargers op vier punten achterstand gezet en doet het zelf nog volop mee voor de nacompetitie. Met nog twee wedstrijden voor de boeg tegen CEC en Twedo, allebei kanshebbers voor de derde periode, blijft het tot het einde spannend voor Musselkanaal.