Terug in de tijd: NWVV slaat GVAV van zich af en is vierdeklasser

NWVV wonnen ook het tweede duel van GVAV en promoveerden daardoor naar de vierde klasse.

Waarschijnlijk was het de spanning. Want het was het niet het beste voetbal dat NWVV liet zien in de thuiswedstrijd tegen GVAV-Rapiditas. De Nieuw-Weerdingers verdedigden in de return tegen de Groningers een 2-1 voorsprong, maar zagen halverwege de wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord staan. Maar in de tweede helft stelden de mannen van Geert Aalderink orde op zaken, waardoor de blauw-zwarten na twee seizoenen weer terugkeren in de vierde klasse. 

Onderliggende partij

Maar daar zag het dus niet altijd naar uit: NWVV leed veel balverlies en kon amper kansen creëren. De enige noemenswaardige doelpoging was een vrije trap van Raymond Aardema, die rakelings over de lat ging. GVAV was de bovenliggende partij en dwong meerdere hoekschoppen af. Bij deze stilstaande situatie waren de bezoekers gevaarlijk, en het was dus ook niet raar dat uit een dergelijke situatie een doelpunt viel: van dichtbij kon de bal worden ingeschoten. Hiermee werd de ruststand bepaald op 0-1.

Wedstrijd omgedraaid

Daarmee was de schade te overzien, omdat de eerste wedstrijd immers gewonnen werd. Maar NWVV wilde het niet op een verlenging aan laten komen en kwam in de tweede helft wat agressiever voor de dag. De aanwezige supporters zagen dit ook, en samen probeerde men GVAV eronder te krijgen. Halverwege de tweede helft kreeg dit vorm, toen Marko Mihalj werd gevloerd. De vrije trap die werd toegekend, werd door Peter Stap richting het Groninger doel gestuurd, waarna Roy Supèr de rebound tegen de touwen tikte. Voor de bezoekers was dit een dreun, waarna NWVV hiervan kon profiteren. Opnieuw was het Mihalj die op het doel af ging. Nu koos hij ervoor om de bal breed te leggen op Roy Supèr, die zijn tweede van de middag kon maken. Hierna kwam de zege van NWVV niet meer in gevaar en mocht de jeugdige ploeg de promotie vieren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen pakt de draad weer op

Na de zeperd van vorige week was het voor Gieterveen zaak om de goede ...

Stadskanaal met moeite langs Olyphia

Stadskanaal heeft ook haar derde wedstrijd van de competitie in winst omgezet. In eigen ...

Reuzendoder GKC wint opnieuw

Na de overwinning van vorige week op nummer twee EEC, deed GKC er zondagmiddag ...