Ter Apel '96Na een goede serie wedstrijden gloorde er voor Ter Apel ’96 hoop aan de horizon, want de ploeg van trainer Rik Udema leek op weg naar handhaving. Leek, want tegen directe concurrent ging met onderuit. Op het eigen sportpark gingen de roodhemden met 0-2 het schip in, waardoor Ter Apel, zij het samen met SC Stadskanaal, hekkensluiter is in de derde klasse D. Er resteren nog twee wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden. Overigens wordt de competitie afgesloten met een direct duel tegen SC Stadskanaal.

Dat er spanning op de wedstrijd zat, was duidelijk merkbaar in de eerste helft. Het spelniveau was van een bedenkelijk niveau en zelfs passes over korte afstand kwamen niet aan bij spelers die een shirt droegen in dezelfde kleur als de afzender. Uit een aantal dode momenten konden ook geen kansen worden afgedwongen en dus gingen de ploegen geheel logisch met een brilstand de kleedkamers is.

Arjen Norder scoort, maar de goals zal geannuleerd worden...
Arjen Norder scoort, maar de goal zou later geannuleerd worden…

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd levendiger en kwamen er aan beide kanten van het speelveld ook spelers in de gelegenheid om een treffer te maken. Aan de kant van de thuisploeg was het Jeroen Schoonbeek die zichzelf vrij voor de keeper zette, diezelfde keeper uitspeelde, maar verdediger Marco Kiers op zijn weg vond. Halverwege de tweede helft was het opnieuw Schoonbeek die voor gevaar zorgde. Vanaf linkerflank liet Schoonbeek een voorzet los, welke door Arjen Norder werd binnengewerkt. Het doelpunt werd op advies van de grensrechter echter afgekeurd door arbiter Alberts. Maar ook aan de andere kant werd een treffer geannuleerd: Danny Huls zag zijn kopbal wel over de doellijn verdwijnen, maar niet op het scorebord verschijnen.

Het laatste deel van de wedstrijd bracht de beslissing. Gert Hogenbrink scoorde met zijn hoofd de 0-1. Hiermee was het leed voor Ter Apel nog niet geleden, want kort na de openingsgoal werd ook de tweede goal gemaakt: na een combinatie rondde Ferdy Arling een aanval af. Daarmee kwam een eind aan een voor de thuisploeg ongelukkige middag, die de heren voetballers met de neus op de feiten drukte: handhaven in de derde klasse wordt een helse opgave.