Penibele situatie voor Stadskanaal na verlies in Sleen

SC StadskanaalIn de wetenschap dat concurrenten de Ter Apel ´96 en Zwartemeerse Boys elkaar troffen deze speelronde, was Stadskanaal er veel aan gelegen een goed resultaat te halen in Sleen. De knoalsters hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie, maar ook deze week ging de winst naar de tegenstander. Ondanks een goed begin van de gasten won Sleen met 3-2 en door de overwinning van Zwartemeerse Boys in Ter Apel moet Stadskanaal zelfs vrezen voor rechtstreekse degradatie.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door beide ploegen een minuut stilte in acht genomen, vanwege het plotselinge overlijden van de moeder van één van de Sleen spelers. Trainer Poortman startte met een iets gewijzigde opstelling, wat een positieve uitwerking leek te hebben op de basiself. Stadskanaal begon fel en enthousiast aan de wedstrijd en niets leek een mooie middag in de weg te staan. Binnen tien minuten konden er ook al drie kansen genoteerd worden, maar zoals zo vaak dit seizoen werd hiervan slechts één benut. Na een ingooi verlengde Pasha Ekinci de bal richting Sten Vos die zijn directe tegenstander voorbij sprintte en de bal voorgaf op Ricardo Ensing, die geen moeite had om de bal binnen te schuiven. Na een kwartier moest de wedstrijd noodgedwongen stilgelegd worden nadat Jordy Geerlings de bal op de slaap schoot van de scheidsrechter. De leidsman wankelde op zijn voeten, maar gelukkig konden de toegesnelde spelers voorkomen dat hij omviel. Na een behandeling van tien minuten kon het slachtoffer verrassend genoeg weer verder en bleek dat de korte pauze de Knoalsters geen goeds had gedaan. De ploeg was geen schim meer van wat men het eerste kwartier liet zien en Sleen kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Het leek wel een voorbode voor wat Ajax later deze dag zou overkomen in de Kuip tegen PEC Zwolle. De eerste helft werd steeds minder qua spel en kansen voor beide teams en het werd nog erger voor Stadskanaal toen Sleen vlak voor rust uit het niets gelijk maakte. Ron Lohuis verzuimde in te grijpen op het middenveld en met een steekpass werd Pelle Bos weggestuurd die vervolgens Royce Geerlings kansloos liet: 1-1.

Ricardo Ensing (M) scoort na een voorzet van Sten Vos (L)
Ricardo Ensing (M) scoort na een voorzet van Sten Vos (L) (Foto: Stoffer Bakker)

Na rust waren de blauwhemden niet bij machte om de knop om te zetten en liet de ploeg niet zien te beseffen dat degradatie op deze manier steeds dichterbij komt. De 2-1 viel dan ook niet geheel onverwacht en weer was het Pelle Bos die scoorde. Met het inbrengen van Jeroen Nanninga bracht trainer Poortman nog wel een verse kracht binnen de lijnen, maar kansen op de gelijkmaker leverde dit niet op. Een kwartier voor tijd viel bij Sleen de speler in die in de aanloop naar deze wedstrijd zijn moeder verloor en zijn eerste balcontact in deze voor hem emotionele wedstrijd zal hij niet gauw vergeten. De bal werd vanaf de middencirkel te kort terug gekopt op keeper Geerlings, de ingevallen spits was sneller bij de bal en met een lob wist hij te scoren, waarna de begrijpelijke ontlading volgde. Stadskanaal maakte via Jeroen Nanninga nog wel de aansluitingstreffer, maar verder dan 3-2 kwam het niet.

Aanstaande donderdag speelt Stadskanaal de resterende 13 minuten van de gestaakte wedstrijd tegen Veendam 1894. De wedstrijd wordt met een 1-0 tussenstand hervat en Stadskanaal doet er goed aan om in ieder geval een punt mee naar huis te nemen, deze kan namelijk cruciaal zijn voor handhaving. In de laatste twee wedstrijden speelt Stadskanaal nog de derby’s tegen Valthermond en Ter Apel en in de huidige slechte vorm wordt het nog een hele opgave om handhaving te bewerkstelligen.

Tags:

 • Show Comments (2)

 • Ferdi

  De wedstrijd in veendam begint toch echt met een 1-0 achterstand voor stadskanaal.

  • fckanaalstreek

   Dank voor het bericht. Het is reeds aangepast.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

 • naam *

 • email *

 • website

You May Also Like

Gieterveen verrast MOVV in eigen huis

Op een lastig bespeelbaar veld in Midwolda heeft Gieterveen een dure overwinning behaald op ...

Winst voor Gieten en HOC

Gieten en HOC wisten beiden hun bekerwedstrijd te winnen.