Onstwedder BoysNa de overwinning van Onstwedder Boys op Be Quick, staan de bespelers van sportpark De Boskamp op matchpoint: volgende week kan in eigen huis het kampioenschap en daarmee promotie naar de derde klasse veilig worden gesteld. De overwinning in Haren kwam niet zonder slag of stoot tot stand, want op De Esserberg nam de thuisploeg zelfs een voorsprong. Uiteindelijk zegevierde de ploeg van Fokke de Jonge ruim: 1-4.

De beginfase van de wedstrijd kon niet anders dan rommelig worden genoemd. Deze fase leverde de bezoekers niet meer op dan een schot van Gerben Meems, dat naast het doel over de achterlijn verdween. Onstwedder Boys was in de eerste helft zeker niet de bovenliggende partij en dat kwam met name omdat de slag op het middenveld niet gewonnen werd. Het was ook één van de middenvelders van ‘the good old’ die de score opende: Tom Warmels verschalkte Rein Koudstaal met een schot in de korte hoek. Op dat moment was er een kwartier gespeeld. Met een beetje geluk kwamen de ploegen voor de rust weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Elmar Bijl werd nog gered door de keeper van Be Quick, maar de rebound van Germen Veldhuis was hem te machtig.

Rein Koudstaal heeft geen antwoord op de inzet van .... (foto: Bé Sterenborg)
Rein Koudstaal heeft geen antwoord op de inzet van Tom Warmels (foto: Bé Sterenborg)

Na de thee was het Gerben Meems die wedstrijd in het voordeel van Onstwedder Boys besliste. Een geplaatst schot betekende kort na de hervatting de 1-2 en op aangeven van Veldhuis kon Meems zijn tweede van middag maken: wedstrijd beslist en drie punten in de tas. De marge van twee was voor de gastheren het moment om een laatste offensief te starten. Doelman Koudstaal en de paal stonden een aansluitingstreffer echter in de weg. In de slotfase werd de eindstand door Jelle de Vries op het scorebord gezet. Hij deed dit door de goalie van de thuisploeg te omspelen en de bal simpel binnen te spelen. Hiermee heeft Onstwedder Boys de voorlaatste drempel op weg naar de derde klasse genomen: volgende week zaterdag wacht Elim. En hopelijk een feestje.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS krijgt teveel tegen Onstwedder Boys

Een overwinning van SJS in een wedstrijd tegen Onstwedder Boys. Dat klinkt niet als ...

Alteveer kan KSC geen pijn doen

Waar Alteveer in de uitwedstrijd tegen KSC (Schoonoord) zeker een punt verdiend had, op ...

SPW verliest met ruime cijfers van ZNC

SPW leek bij rust al kansloos, maar kwam na rust nog knap terug tegen ...