Nieuw Buinen nog niet zeker van nacompetitie

Nieuw BuinenWaar Gert Lukens vorige week nog aangaf te rekenen op een overwinning voor zijn ploeg, moest Nieuw Buinen de punten delen met Emmen AV: 2-2.  De gasten kwamen nog wel twee keer op voorsprong, maar gaven deze ook even vaak weer weg. Omdat ook GVAV Rapiditas niet wist te winnen blijft het spannend in de strijd om de derde periode.

Jan Korte moest het vanmiddag stellen zonder de belangrijke spelers Arjan Wiegers en Gert Lukens, beiden zijn geblesseerd. Ook zonder deze krachten begon Nieuw Buinen sterk aan de wedstrijd en zette de tegenstander zo snel mogelijk vast op eigen helft. Topscorer Jeroen Buurke had constant twee verdedigers van Emmen op zijn huid zitten, maar ondanks dat kon hij halverwege de eerste helft medespeler Gerry Snip in stelling brengen die met een bekeken schot de 0-1 maakte. Dit was tevens ook de ruststand.

Nieuw Buinen juicht na de openingsgoal van Gerry Snip
Nieuw Buinen juicht na de openingsgoal van Gerry Snip

Na rust eenzelfde spelbeeld, maar nu was het Emmen dat de druk opvoerde. Nieuw Buinen had hier zichtbaar moeite mee en dit resulteerde in veel fouten. Danny Bouws wist van één van deze fouten te profiteren. Hij kreeg alle ruimte om aan te leggen en schoot van grote afstand de 1-1 tegen de touwen. Drie minuten later was het woord alweer aan de gasten. Het was wederom Jeroen Buurke met de assist waarna Anne Sybesma de bal binnen werkte: 1-2. Hierna trok de thuisploeg het initiatief weer naar zich toe en ondanks dat Nieuw Buinen nog mogelijkheden kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien, was het Emmen dat in de slotfase op gelijke hoogte kwam. Keeper Robert Smit was nog lang in de sta-in-de-weg, maar moest uiteindelijk capituleren na een schot van Dave Bos.

Door dit resultaat wordt de periodekampioen op de laatste speeldag bekend. Wanneer kampioen Achilles 1894 ook de derde periode wint, dan neemt Nieuw Buinen deze op basis van de derde plaats op de ranglijst over. Gebeurt dit niet dan moeten de oranjehemden zelf winnen van Frisia en hopen op een gunstig resultaat tussen GRC en GVAV Rapiditas. Wanneer GVAV en Nieuw Buinen gelijk eindigen dan geeft het doelsaldo de doorslag.

Bron: www.vvnieuwbuinen.nl

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde met overtuigende zege op KSC naar finale nacompetitie

Westerwolde won overtuigend van KSC en heeft zich geplaatst voor de finale van de ...

Onstwedder Boys zegeviert in extremis in derby tegen SJS

Onstwedder Boys sloeg in extremis toe tegen SJS en deelde zo de eerste tik ...

Westerwolde hervat competitie met gelijkspel tegen Groninger Boys

Westerwolde en Groninger Boys moesten zondagmiddag beiden genoegen nemen met een punt.