EEC doet goede zaken tegen Roswinkel

Afgelopen zondag stond voor EEC de wedstrijd tegen Roswinkel op het programma. Net als EEC een kleine vereniging met echte clubmensen. EEC wil graag nog enkele plaatsen stijgen op de ranglijst en dus is het zaak om te winnen van ploegen die boven de blauw-witten staan. Tegen Roswinkel slaagden de mannen van Harjo van der Valle in deze opzet: 1-3.

Tegen de verhouding
De beginfase van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld en er ontstonden weinig kansen. Na exact vijftien minuten was er de eerste kans. De linkerspits van Roswinkel zette goed door en gaf de bal op een presenteerblaadje aan de spits. Hij schoot echter naast. Roswinkel werd sterker en EEC had moeite om zich te herpakken. Na een half uur spelen viel de 0-1 dan ook enigszins uit de lucht. Stefan Sanders zat kort op zijn tegenstander en wist de bal te veroveren en vervolgens speelde hij de bal op Luuk Hofman die de bal direct doorspeelde op Mark Wanders. De eerste bal werd nog tegengehouden maar de rebound werd beheerst door diezelfde Mark Wanders binnen geschoten: 0-1.

Attente Huizing
Direct daarna was het weer raak voor EEC. Erwin Huizing werd de diepte ingestuurd. Hij wist vlak voor de keeper en een verdediger de bal konden onderscheppen de bal weg te tikken. Hierdoor kwam Mark Wanders in scoringspositie maar hij schoot tegen de paal. Gelukkig voor EEC was Remco Huizing er als de kippen bij en hij wist de 0-2 aan te tekenen. Na deze tegenslagen deed Roswinkel er een tandje bij. Tien minuten na de treffer van Huizing maakte Roswinkel dan ook de aansluittreffer. Een goede voorzet werd bekwaam ingetikt: 1-2.

Bekeken bal
Een minuut hierna had Roswinkel op gelijke hoogte kunnen komen. Wederom een gevaarlijke bal over de zijkant en een dito voorzet. Maar deze inzet werd naast geschoten door Roswinkel. Hierna herstelde EEC zich en kwam weer beter in de wedstrijd, zonder dat er grote kansen waren te noteren. In de blessuretijd kreeg EEC een vrije bal op het randje van de zestien. Luuk Hofman ging achter de bal staan en wist met een bekeken balletje de keeper te verschalken. 1-3.

Hardwerkend
De tweede helft begon met een offensief van Roswinkel. Ondanks dat het meer balbezit had, wist Roswinkel geen grote kansen te creëren. Na zeventig minuten kon de eerste grote kans voor EEC genoteerd worden. Bart Rietveld had kunnen scoren, maar strandde op de keeper. Roswinkel probeerde wel gevaarlijk te worden, maar het lukte het team van Van der Tuuk niet om door de hechte defensie uit Ees te komen. Eén keer werd Roswinkel nog gevaarlijk via een vrije trap, maar de overwinning van de hardwerkende ploeg van trainer Van der Valle kwam niet meer in gevaar.