Houdini act loodst SC Stadskanaal langs Valthermond

skn-vmondHet is ongekend spannend onderin de derde klasse D. Maar liefst vijf ploegen komen nog in aanmerking voor degradatie. Stadskanaal deed afgelopen zondag goede zaken door met 3-2 van Valthermond te winnen, al leek het daar halverwege de eerste helft absoluut niet op. De Mondkers leidden door goals van de jongelingen Erwin Wardenburg en Demy te Velde met 2-0 en supporters verlieten met de woorden “tot kiek in de vairde klasse”al de tribune. Na de thee was het echter Rick Schlimbach tijd. De speler, die voor de winterstop een tijdje buiten de selectie werd gehouden, schoot zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar een 3-2 zege.

Door: Arie Weits

In de eerste helft leek het er niet op bij de Knoalsters. Valthermond mocht eigenlijk doen en laten wat het wilde en zonder groots te spelen kwam daar die 2-0 voorsprong. Een ideaal scenario voor de Mondkers, want Musselkanaal stond inmiddels achter bij CEC. Die tussenstand betekende weer kans op een periodetitel, zodat van cadeautjes geven geen sprake kon zijn. Dat deed de Stadskanaal defensie echter wel. Eerst mocht de anderhalve turf hoge Erwin Wardenburg een vrije trap van Theo Gennissen binnen koppen, even later was het Demy te Velde die geen strobreed in de weg werd gelegd toen Gennissen een corner hoog voor het doel slingerde. Speldenprikjes waren er van Ricardo Ensing die op de lat kopte en Sten Vos.

Rick Schlimbach in extase na zijn winnende doelpunt.
Rick Schlimbach in extase na zijn winnende doelpunt. (Foto: Stoffer Bakker)

Zoals zo vaak dit seizoen na de rust een compleet ander Valthermond. Stadskanaal gooide meer energie en strijd in het duel en Valthermond kon het allemaal niet meer bijbenen. Doelman Edwin Timmer, die de geblesseerde Ronald Veerbeek prima verving hield zijn doel welgeteld tien minuten schoon. Toen was daar Rick Schlimbach die een voorzet van Sten Vos koel binnen schoot. Het venijn zat hem verder in de staart van het duel. Kort voor afloop vond Rob Reintsema opnieuw Schlimbach, die wederom geen genade kende. Nadat Schlimbach tussendoor nog een keer de lat raakte, schoot de rechtsback annex middenvelder in blessuretijd zijn ploeg naar de overwinning.

Winst aanstaande zondag bij FC Ter Apel ’96 moet nu bijna voldoende zijn voor handhaving in de derde klasse. Gezien de versterkingen die Stadskanaal deze zomer verwacht, een klasse waarin het ook meteen de grote favoriet voor de titel is. Mits men zich handhaaft natuurlijk.

adverteren

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: SC Stadskanaal – Helpman in 1 minuut

SC Stadskanaal leek op weg naar een overwinning op Helpman, maar de gasten kwamen ...

Sellingen overklast Bareveld

Bareveld kende een vervelende middag tegen Sellingen met een 0-5 nederlaag en twee rode ...

SJS schiet halve dozijn vol tegen SCN

SJS beleefde een makkelijke avond tegen SCN en won met ruime cijfers.