Ter Apel ’96 zo. na nederlaag op drempel van vierde klasse

Martijn Haan in duel met een Raptim speler. Op de achtergrond Mendinho Mendes
Martijn Haan in duel met een Raptim speler. Op de achtergrond Mendinho Mendes.

Wanneer Ter Apel ’96 nog kans wilde maken op (rechtstreekse) handhaving moest er gewonnen worden tegen Raptim. De middenmoter uit Coevorden was inmiddels veilig en hiervan zouden de Ter Apelers misschien kunnen profiteren, alleen leken zij hiervan niet doordrongen. De ploeg toonde niet aan voor de laatste kans te willen vechten en werd vooral in de eerste helft volledig weggespeeld. Aan het einde van de wedstrijd stond er dan ook een 5-1 stand op het bord en hierdoor móet de ploeg volgende week thuis winnen van Stadskanaal, anders speelt men volgend jaar in de vierde klasse.

Zoals genoemd was Raptim in het eerste bedrijf veruit de beste ploeg en kwam het ook al binnen tien minuten op voorsprong. Keeper Brian de Jonge van de gasten kon een inzet van Niels Assen nog verwerken tot corner, maar uit deze hoekschop viel alsnog de 1-0. Het verzet van Ter Apel leek toen al gebroken en Raptim kreeg legio kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dit gebeurde pas in de 32e minuut, wederom uit een corner die door Mulder knap binnen werd gekopt. Vijf minuten later was het weer topscorer Mulder die de 3-0 maakte, ditmaal uit een strafschop.

De eerste tien minuten in de tweede helft gaven hetzelfde spelbeeld, maar omdat er aan de stand niets veranderde kreeg Ter Apel nog de geest en zette aan voor een slotoffensief. Echter leverde dit geen kansen op en in de 70e minuut maakte Raptim aan alle illusies een einde via Niels Assen die de 4-0 maakte. De score had in deze fase nog hoger op kunnen lopen, maar keeper Brian de Jonge wist erger te voorkomen. De stand werd zelfs nog iets draaglijker gemaakt door Jeroen Schoonbeek, die de 4-1 liet aantekenen na een misverstand in de verdediging van Raptim. Hiermee was de koek nog niet op voor de 150 toeschouwers, zij zagen Niels Assen namelijk nog de 5-1 maken na een mooie solo in het strafschopgebied van Ter Apel.

Door deze nederlaag staat Ter Apel ’96 op de drempel van de vierde klasse. De mannen van Rik Udema moeten komende zondag zelf winnen van Stadskanaal en moeten hopen dat Zwartemeerse Boys en ZBC punten liggen in hun resterende twee wedstrijden.

Bron: www.vvraptim.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Broertjes Hateboer wijzen Nieuw Buinen de weg

De eerste bekerwedstrijd van Nieuw Buinen werd voor de gebroeders Hateboer één groot feest. ...

Puntje voor SJS, ondanks droomstart

SJS heeft weer een punt aan het totaal kunnen toevoegen. Hoewel de ploeg van ...