Ondanks verlies toch nacompetitie voor Musselkanaal

musselkanaalTeleurgestelde gezichten bij de Musselkanaal spelers na afloop van de wedstrijd tegen CEC. Dit niet alleen vanwege de 1-0 nederlaag, maar ook omdat, volgens de omroeper van dienst bij de thuisclub, Valthermond gelijkgespeeld zou hebben bij Stadskanaal. Later bleek toch dat Stadskanaal een 2-0 achterstand had goedgemaakt, waarmee de “blauwen” de “groenen” een goede dienst bewezen. Door dit resultaat kunnen de Mondkers Musselkanaal niet meer passeren op de ranglijst en neemt de ploeg van Wilbert Arends als nummer drie op de ranglijst de eerste periode over van kampioen SVV ’04.

Trainer Arends moest zijn elftal noodgedwongen op een aantal plaatsen wijzigen, vanwege een aantal afwezige spelers door schorsingen en blessures. Dit kwam de ploeg zichtbaar niet ten goede, want in de eerste helft was het CEC dat de dienst uitmaakte. De eerste grote kans was nog wel voor de gasten, maar Ruben Manning zag zijn kopbal op de deklat terechtkomen. Daaropvolgend wist CEC wel het net te vinden. Nico de Boer werd in buitenspelpositie bereikt, maar werd niet teruggefloten en omdat ook keeper Arjan Scholte Aalbes te laat reageerde kon hij simpel de 1-0 binnen schieten. Musselkanaal speelde een erg matige eerste helft en had geluk dat Scholte Aalbes halverwege de eerste helft op zijn post was bij een goed schot van Tom Rengers. Behalve een kansje voor Robert Geerts werden de groenhemden niet  meer gevaarlijk en zodoende was de ruststand 1-0.

Na rust een iets beter Musselkanaal, maar veel leverde dit niet op. Verdediger Jeroen Drenth werd door trainer Arends nog naar voren gestuurd, maar hij kon met zijn lengte ook niet gevaarlijk worden. CEC deed uiteraard ook nog van zich spreken, met name via standaardsituaties door Tom Rengers. Echter hield Scholte Aalbes zijn doel schoon en zo bleef het tot de laatste minuten spannend. Hierin kreeg de thuisclub nog twee goede kansen, maar zij zagen hun schoten van de lijn gehaald worden door een Musselkanaal verdediger en de keeper.

Een teleurstellend resultaat dus voor Musselkanaal, maar door de overwinning van Stadskanaal was deze teleurstelling gauw verdwenen. Wanneer er zondag gelijkgespeeld wordt of verloren van Twedo, dan gaan beide ploegen de nacompetitie in. Dit zal dus geen spectaculaire wedstrijd worden en de kans op een zogenaamde “salonremise” is dan ook vrij groot, maar daar zal niemand op sportpark Parklaan om malen. Na afloop kan er een feestje gevierd worden en daarna gaat het vizier op de strijd om promotie.