GKC middenmoter na nederlaag

GKCNa een goede start van het seizoen is GKC nu teruggezakt naar de middenmoot in 5F. Op bezoek in Overijssel tegen het lager geklasseerde SC Balkbrug gingen de Gasselters met 3-1 onderuit, waar er misschien wel meer in had gezeten. De gasten legden namelijk sinds lange tijd weer een goede eerste helft op de mat, maar in de tweede helft ging het mis.

Klutsbal
Een goede start leverde GKC al snel twee kleine kansen op, maar het was Balkbrug dat in de 7e minuut op voorsprong kwam via een klutsbal. Danny Kolp had drie minuten later al de gelijkmaker op de schoen, maar na goed doorkoppen van Patrick Zondag kwam hij niet tot scoren. Zondag zelf kreeg een aantal minuten later ook een goede kans, maar ook hij wist het net niet te vinden. Zoals gezegd speelde GKC een behoorlijke eerste helft met veel balbezit, maar ondanks kansen voor Kolp en de Hoop bleef de stand ongewijzigd.

Onwaarschijnlijk
Tien minuten na rust kwam GKC goed weg, want een fout in de verdediging kon niet afgestraft worden door de thuisclub. In de 62e minuut was het echter wel raak en bracht Balkbrug de stand op 2-0. En wanneer de wedstrijd hierdoor niet gespeeld was, dan zorgde Veldhuis namens GKC daar alsnog voor. Een kwartier voor tijd scoorde hij op onwaarschijnlijke wijze in eigen doel en zette hiermee de thuisclub op 3-0.  Een aantal minuten later wisten de gasten nog wel iets terug te doen, maar verder dan 3-1 kwamen zij niet.

Top vijf
Door deze nederlaag staan de geel- zwarten nu op een 7e plaats. Wanneer er zondag gewonnen wordt in de derby tegen Buinerveen, dan komt de top vijf weer in zicht.

Bron: v.v. GKC

attent_banner_275x75