Alteveer met de hakken over de sloot veilig

Op een slecht bespeelbaar veld gaf Alteveer een ruime voorsprong uit handen
Op een slecht bespeelbaar veld gaf Alteveer een ruime voorsprong uit handen

Alteveer heeft met een gelijkspel tegen DSC ’65 nog maar net het vege lijf weten te reden. Met dit punt eindigen de Groningers in punten gelijk met Eext, maar door een beter doelsaldo spelen zij ook volgend jaar in de vierde klasse. Alteveer stond na vijf minuten al op een 0-2 voorsprong, maar vanwege de spanning zag het de ploeg uit Dalerveen in de slotfase gelijk maken.

Zoals gezegd wisten de gasten binnen vijf minuten al twee keer te scoren. Beide keren was het speler van het jaar Bryan Schenkel die wist te scoren en daarmee zijn ploeg op een ruime marge zette. Alteveer was sterker dan de thuisploeg, maar zag na een half uur keeper Strockmeijer in de fout gaan, waardoor de stand op 1-2 werd gezet.

Na rust had Alteveer last van de harde tegenwind en had DSC de wind in de zeilen, echter leverde dit geen kansen op voor de Drenten. Roy de Wijk kreeg wel een goede kans, maar zijn kopbal ging langs de kruising. Twintig minuten voor tijd was het Bryan Schenkel die Damien Sedda met een steekpass bediende en de jonge speler rondde goed af: 1-3. Met dit doelpunt kwam de marge weer op twee en leek de buit binnen, maar DSC ’65 dacht hier anders over en op karakter wisten zij nog twee keer te scoren.

Met hangen en wurgen wist de ploeg van René Nijgh het gelijkspel over de streep te trekken en met dit punt zijn de geelhemden veilig. Na de tweede plaats van vorig seizoen ging het dit seizoen een stuk moeizamer, maar na een jaar van gewenning aan de nieuwe trainer moet Alteveer volgend jaar toch in de middenmoot kunnen acteren.

Bron: www.tweenul.nl

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel simpel langs Nieuw Balinge

Mussel won afgelopen zaterdag alweer voor de vierde keer op rij. Op eigen veld ...

Onstwedder Boys in extremis naast VHK

Onstwedder Boys maakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog gelijk tegen VHK.

Yannick Kruizinga leidt Veelerveen met hattrick langs EHS ’85

Veelerveen boog een 0-2 achterstand tegen EHS '85 om in een overwinning, mede dankzij ...