Schotloos Borger sprokkelt een punt

Borger is voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Hollandscheveld. Gezien de wedstrijd was dat het maximaal haalbare resultaat voor Borger, dat zich gelukkig mocht prijzen dat het bij rust niet tegen een achterstand aankeek. In de tweede  helft kwam Hollandscheveld nog met tien man te staan, maar Borger maakte geen aanstalten om vol voor de zege te gaan en koesterde het punt.

Gok op bevliegingen
Op de erbarmelijk slechte grasmat was het voetballen in Borger deze middag erg lastig. Dat was ook terug te zien in het wedstrijdbeeld, waarbij de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard was. Borger leunde achterover, liet Hollandscheveld het spel maken en gokte met lange ballen op bevliegingen van aanvallers Jeffrey Spelten en Luuk Kenter. Gevaar ontstond er niet of nauwelijks voor het doel van Hollandscheveld-doelman Vos. Deze moest alleen op slag voor rust eenmaal handelend optreden nadat Diederik Oosterwijk alleen voor hem verscheen.

Op de paal
Doelman Edwin Haandrikman zag aan de andere kant de aanvallers van Hollandscheveld wel een aantal malen gevaarlijk opduiken. De gasten kregen twee levensgrote kansen in de persoon van topschutter Robin Bijl. Eerst schoot hij het leder van dichtbij over het doel en even later kopte hij de bal op de paal. Doelman Haandrikman verrichte daarnaast nog een paar goede reddingen. Borger mocht dan ook niet klagen dat het met een 0-0 tussenstand kon gaan rusten.

Tien man
Ook na rust werd het spelbeeld er niet beter op en lukte het beide teams niet of nauwelijks kansen te creëren. Het meest opmerkelijke moment van de tweede helft was de rode kaart van Hollandscheveld-speler Jeroen Everts. Daarbij moet gezegd worden dat de tweede gele kaart volledig onterecht gegeven werd. Desondanks moesten de bezoekers wel met tien man verder, maar van een offensief van Borger kwam het niet in de laatste twintig minuten.

Loodzware uitwedstrijd
Borger bleef defensief spelen en wilde niet het risico nemen om op zoek te gaan naar de volle buit. Hollandscheveld was ook niet meer bij machte om nog wat te forceren met tien man en dus bleef het uiteindelijk bij 0-0. Borger blijft tiende staan en zag de concurrenten ook allemaal punten verspelen. Volgende week wacht een loodzware uitwedstrijd bij koploper DESZ.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS zet Onstwedder Boys eenvoudig opzij in Kanaalstreekderby

SJS kende niet al teveel problemen met Onstwedder Boys en won met overtuigende cijfers.

Terug in de tijd: TEVV zet Roden eenvoudig opzij

TEVV zette met de 4-1 overwinning op Roden een goede eerste stap in de ...

TEVV sleept een gelijkspel uit het vuur

Op sportpark Boerbos in Rolde werd een meer spannende dan fraaie wedstrijd afgeleverd door twee ...