Nieuw BuinenDoor een tegenvallend resultaat én tegenvallende weersomstandigheden zit Nieuw Buinen een aantal dagen in de rats over deelname aan de nacompetitie. Doordat de oranjehemden zelf niet wisten te winnen van degradant Frisia 1883 liep men namelijk voorlopig een periodetitel mis. Voorlopig, want de wedstrijd van concurrent v.v. Emmen werd vanwege de weersomstandigheden afgelast. Komende woensdag (14 mei) zal de wedstrijd Wolvega – Emmen worden ingehaald, waarbij geldt dat Emmen bij winst de derde periodetitel wint. In andere gevallen treedt Nieuw Buinen zondag in de nacompetitie aan tegen het Wijchense AWC.

nbu
Minuut stilte ter nagedachtenis aan Rieks Elting

De wedstrijd op sportpark Buunerdrome begon met een minuut stilte, in verband met het overlijden van de 85-jarige oud-voorzitter van de Supportersvereniging: Rieks Elting. De aanwezigen zagen vervolgens een elftal dat totaal niet scherp aan de wedstrijd begon. Onder invloed van de straffe wind die over het veld joeg, was de passing onnauwkeurig, waren er tal van misverstanden te noteren én kwam men met de regelmaat van de klok te laat in duels. Ondanks het beroerde begin kreeg de thuisploeg wel de eerste grote kans: de voorzet van Gerry Snip werd door Gert Lukens echter niet op waarde geschat.  Nieuw Buinen probeerde in de eerste helft de openingsgoal te forceren, waardoor de Friezen regelmatig kansen kregen om gevaarlijk door te stoten. In de eerste helft leverde dit zelfs twee goals op, waardoor de periodetitel erg ver uit beeld verdween.

De eerste goal, na een half uur spelen, kwam voort uit een counter, waar de tweede goal, kort voor rust, het gevolg was van een foute terugspeelbal van Erwin Aukes. Tegenover deze momenten konden de gastheren weinig noemenswaardig stellen. Jeroen Buurke leek op een onbereikbaar eiland te staan, waardoor nauwelijks kansen gecreëerd werden. Toch kwam Nieuw Buinen, uit het niet, terug in de wedstrijd: Gert Lukens maakte op slag van rust zijn twaalfde van het seizoen met een schot in de korte hoek.

Nieuw Buinen kon de muur van Frisia 1883 niet slechten
Nieuw Buinen kon de muur van Frisia 1883 niet slechten…

In het tweede bedrijf had Nieuw Buinen de gelijkmaker kunnen maken, maar Jeroen Buurke kon zijn kans niet verzilveren. Voor de andere goal was het wel opnieuw raak: een misverstand in de verdediging werd na ongeveer tien minuten in de tweede helft afgestraft: 1-3. In het vervolg van de tweede helft kregen de gastheren een aantal kansen om in de druk op Frisia op te voeren, maar onder meer de paal stonden meer treffers in de weg. In de slotfase was het Anne Sybesma die de gewenste aansluitingstreffer maakte, maar dit bleek het maximaal haalbare: Nieuw Buinen zit tot en met woensdagavond in de wachtkamer wat nacompetitie betreft.

Bron: www.vvnieuwbuinen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Oefenderby prooi voor SC Stadskanaal

Afgelopen zondag stond op sportpark “Het Pagedal” een heuse Kanaalstreek-derby op het programma. Nadat ...

Mussel verliest ook van HS ’88

Mussel kwam nog wel op voorsprong, maar ging uiteindelijk onderuit tegen HS '88.