Ter Apel ’96 daalt af, Stadskanaal leeft nog

skn-taTer Apel ’96 is gisteravond gedegradeerd naar de vierde klasse. In eigen huis verloren de rood-zwarten met 0-1 van SC Stadskanaal, dat daardoor nog steeds uitzicht blijft houden op klassebehoud. Ter Apel en Stadskanaal moeten samen met ZBC in een halve competitie uitmaken welke twee clubs er degraderen en wie nacompetitie-wedstrijden tegen KSC uit Schoonoord mag spelen. Aangezien bij een gelijk aantal punten het doelsaldo van de reguliere competitie doorslaggevend is, zou de verliezer van gisteravond ook meteen het haasje zijn. ZBC heeft van de drie ploegen namelijk verreweg het beste doelsaldo.

Door Arie Weits

Waar Ter Apel afgelopen zondag nog met 3-0 van de Knoalsters wist te winnen, slaagden de mannen van Rik Udema nu niet in die missie. Beide teams waren doodsbang voor een tegentreffer en angst overheerste op alle posities van het veld. Gevolg was het veelvuldig hanteren van de lange bal en hopen dat er keer een balletje goed zou vallen. Oftewel: het aloude hotseknots begoniavoetbal. Aangezien ook het een keer goedvallen van een bal uitbleef, kregen beide ploegen geen kans om de score te openen. Na de thee hetzelfde spelbeeld alleen was er nu een voetbalmoment en die werd ook direct gepromoveerd tot, naar later bleek, de winnende goal. Stadskanaal, waar de coaches Jordi Nijgh en Hiske de Vries nadrukkelijk voor de jeugd hadden gekozen, besloot om voor de verandering eens op te bouwen en vier schijven later stond Jeroen Nanninga alleen voor de weifelend uitkomende doelman Brian de Jonge. Nanninga, dit seizoen meerdere malen bekritiseerd vanwege zijn schotloosheid, rondde nu koelbloedig af.

Na de voorsprong sloeg bij Stadskanaal aan alle kanten de krampverschijnselen toe, wat maar liefst leidde tot acht minuten blessuretijd. Ook deze acht minuten waren niet aan de thuisploeg besteed. Wel kreeg de ploeg nog een aantal vrije trappen toegewezen op interessante plaatsen rondom de zestien, maar Jeroen Schoonbeek en aanvoerder Tom Meijers wisten doelman Royce Geerlings niet te passeren zodat de degradatie een feit was.

Zondag moet, met de nadruk op moeten, Fc Ter Apel ’96 nog naar Zweeloo om tegen ZBC aan te treden: een wedstrijd die er voor de Ter Apelers niet meer toe doet. Volgende week donderdag ontvangt Stadskanaal de Zweeloërs om te bepalen wie Ter Apel naar de vierde klasse vergezeld.

Op = Op                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC onder de voet gelopen door WKE

Na drie wedstrijden op rij niet verloren te hebben, werd EEC gistermiddag overlopen door ...

Ter Apel kan koploper Asser Boys niet verrassen

Het zo verrassend goed presterende Ter Apel ’96 is er niet in geslaagd om ...

Valthermond uitstekend uit de winterstop

Een zwaluw maakt nog geen zomer, dus is het nog te vroeg dat het ...