Voorbeschouwing 17 & 18 mei

nacompetitieVoor de Kanaalstreek clubs die in de herkansing mogen/moeten begint komend weekend de nacompetitie. Ter Apel ’96 speelt nog in een soort “voor-nacompetitie” met ZBC en Stadskanaal voor plaats twaalf, maar aangezien de ploeg van Rik Udema gisteravond thuis met 0-1 verloor van Stadskanaal zijn zij reeds gedegradeerd. Bij winst komende zondag in Zweeloo komt de ploeg weliswaar op drie punten, maar omdat het doelsaldo van de reguliere competitie doorslaggevend is, leggen zij het af tegen de andere twee ploegen.

Zondagmiddag wordt er in de nacompetitie om promotie/degradatie zelfs een Kanaalstreek derby gespeeld, namelijk die tussen Titan en Musselkanaal. Vorig jaar waren de rollen de nog omgedraaid, Musselkanaal tweede klasse en Titan derde, en het kan dit seizoen dus weer stuivertje wisselen worden. In Gasselternijveen speelt de hoofdmacht van scheidend trainer Ludie Hulshof tegen SVZ, dat vierde eindigde in de vijfde klasse E. SPW komt komend weekend nog niet in actie, hun eerste nacompetitiewedstijd staat gepland op 25 mei. De tegenstander is de verliezer van de ontmoeting tussen Eenrum en Farmsum.

Borger speelt zaterdag het eerste duel in een tweeluik met Zuidhorn, periodekampioen in 4C. Een week later valt dan de beslissing in Zuidhorn: de winnaar over twee wedstrijden promoveert naar de derde klasse.

Programma zaterdag 17 mei:

BorgerZuidhorn

Programma zondag 18 mei:

TitanMusselkanaal
ZBCTer Apel ‘96
GasselternijveenSVZ
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Udema verlaat Alteveer nu al

Niet meer op één lijn. Dat is de reden die door v.v. Alteveer wordt ...

FC Kanaalstreek buiten de regio: Bayer Leverkusen

Afgelopen zondag bezocht een deel van de redactie van FC Kanaalstreek de Bundesliga-wedstrijd tussen ...

Kerstzaalvoetbal in Gieten: de eerste ronde

Traditiegetrouw wordt er in de kerstperiode in sporthal De Goorns een groot zaalvoetbaltoernooi gehouden. ...