Omdat er nog maar een handvol Kanaalstreek-clubs in actie komt, heeft de redactie van FC Kanaalstreek tijd in de agenda om het blikveld iets te verruimen. Op het moment dat dit gebeurde, viel de blik op ploegen die afkomstig zijn uit twee dorpen die dicht tegen de Kanaalstreek aanliggen. Het gaat om Pekelder Boys en Eext, beiden uitkomend in de vierde klasse D van het zondagvoetbal. Voor Pekelder Boys is de nacompetitie een toetje: zij namen de tweede periodetitel over van kampioen Protos. Bij Eext is men minder enthousiast:  op de laatste speeldag zagen de Eexter Ossen concurrenten SVBC en Alteveer voorbij glippen.

Pekelder Boys – Zuidlaarderveen: 2 – 1
PekelderBoys1In de strijd om promotie naar de derde klasse treedt Pekelder Boys twee keer aan tegen Zuidlaarderveen. In de eerste wedstrijd nam Zuidlaarderveen een voorsprong, maar trokken de Pekelders aan het langste eind. De uitgangspositie is gunstig voor de Boys, maar men is er nog niet: de marge bedraagt slechts één doelpunt. In dat kader had Robert Tieks er goed aan gedaan de kans die hij in de slotfase kreeg, te benutten. Hij strandde echter op de keeper van Zuidlaarderveen, waardoor er na negentig minuten een 2-1 stand op het bord stond. Met deze belangrijke redding was de keeper toch van waarde voor de rood-zwarten, want eerder in de wedstrijd ging de goalie niet geheel vrijuit.

In de begin leek Pekelder Boys meer last van de spanning te hebben dan hun opponent, waardoor deze vrijuit konden combineren. Een fraaie individuele actie reet de Pekelder defensie uiteen, waarna Kevin Gerrits de score kon openen. Dit was voor de thuisploeg het moment om de schroom van zich af te gooien, wat vrij snel resultaat had. Een lange bal richting Ben Becker werd niet goed verwerkt door de verdediging van Zuidlaarderveen, waarna Robert Tieks met een bekeken bal de 1-1 kon aantekenen. Na de treffer kwamen de rood-witten beter en beter in de wedstrijd, wat tot uiting kwam in de score: na twijfelend ingrijpen van de keeper van de bezoekers zag Eric Burema zijn inzet tegen de touwen belanden. 

Na de thee kon de ploeg van trainer Peter Tempel leunen op de defensie: het verdedigen van de voorsprong was de voornaamste opdracht. Toch kregen de Boys in de loop van de tweede helft de ruimte om te voetballen en aan een grotere marge te denken. De grootste kans hiertoe kreeg Marcel Stratingh, maar zijn inzet raakte het aluminium. En doordat doelman Zuur op zijn hoede bleek bij een schot uit de tweede lijn trok Pekelder Boys de 2-1 over de streep: een gelijkspel is voldoende om de promotie volgende week te vieren.

Eext – BNC: 3 – 1
eextVoor Eext staat er een tweeluik met BNC op het programma. De Finsterwolders eindigden op een tweede plaats in 5F, achter de onbetwiste kampioen Meeden. In de reguliere competitie scoorden de blauwhemden 97 keer, dus offensief heeft deze ploeg zeker kwaliteit. Topschutter is Harald Röder, die in Eext ook het doel wist te vinden. Hij deed dit in de 36e minuut, vanaf de strafschopstip. Op dat moment had Eext de score al geopend, via Lammerts. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd nam de thuisploeg afstand van BNC. Wellicht deed de uitslag niet helemaal recht aan het spelbeeld, want beide ploegen hielden elkaar over het algemeen in evenwicht.  Voor Eext is de uitgangspositie positief: een kleine nederlaag volgende week zondag is voldoende om handhaving af te dwingen.

Bronnen: www.tweenul.nl  / DvhN

Op = Op                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal wint in derby van rood aanlopend FC Ter Apel ’96

Musselkanaal won de Kanaalstreekderby van Ter Apel, waarbij de thuisploeg ook nog eens de ...

Beloften SC Stadskanaal zetten Wildervank aan de kant

Voor de beloften van Stadskanaal stond deze week het treffen met de beloften van ...

SPW laat twee punten liggen in Beerta

Na drie overwinningen op rij heeft SPW twee dure punten laten liggen op bezoek bij ...