Buinerveen duwt buurman dieper in de zorgen

buinen-buinerveenIn de kelder van het amateurvoetbal stonden gistermiddag Buinen en Buinerveen tegenover elkaar. De buurdorpen bezetten de twee onderste plaatsen in de vijfde klasse F. Buinen had tot op heden nog niet gewonnen en Buinerveen stapte één keer met drie punten van het veld. Het ging dus niet alleen om de prestige deze middag, maar ook wel degelijk om de punten. De spannende derby werd uiteindelijk gewonnen door de gasten, door een vroeg doelpunt van Mark Middeljans. Hierdoor is het onderlinge verschil opgelopen tot zes punten en moet Buinen nu gauw gaan winnen om niet het lelijke eendje in 5F te worden.

Vroege voorsprong
Buinerveen kwam al vroeg op voorsprong via Mark Middeljans die een inschattingsfout bij de thuisclub knap afmaakte. Trainer Ludy Hulshof van de gasten had een tactische variant bedacht met vier spitsen, waarmee hij een snelle tweede goal wilde forceren. Echter pakte dit niet uit zoals verwacht en hierdoor kon Buinen de slag op het middenveld winnen. Het werd een echte derby met veel strijd en kansen, vooral voor Buinen. Michel Vedder was nog het dichtst bij met een bal op de paal, maar ook nu ontbrak het de geelhemden aan geluk en stuitte de bal weer het veld in.

Mark Middeljans wordt bejubeld na zijn doelpunt
Mark Middeljans wordt bejubeld na zijn doelpunt…

Niet verzilverd
Na rust eenzelfde spelbeeld, met een aandringend Buinen en Buinerveen dat vooral loerde op de counter. De thuisclub kreeg steeds meer kansen, maar het niet- scoren blijkt hen toch op te breken. Buinen kreeg nog wel de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, nadat de goed leidende scheidsrechter Bos de bal op de stip legde na een overtreding op Nick Metten. Dezelfde speler nam zelf plaats achter de bal, maar ook deze buitenkans werd niet verzilverd. Vlak voor tijd had ook Marcel Vedder de gelijkmaker nog op de schoen, maar hij schoot rakelings voorlangs.

Zo ging de overwinning naar Buinerveen en waren de druiven zuur voor de buren. Een gelijkspel zou dan ook meer op z’n plaats zijn geweest, zo vond ook Buinerveen- trainer Ludy Hulshof: “Buinen verdiende eigenlijk meer. Als de strafschop erin was gegaan dan zouden ze waarschijnlijk ook gewonnen hebben, want wij zaten er helemaal doorheen”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV verlengt haar zegereeks opnieuw

NWVV is bezig aan een uiterst sterke reeks, en wist deze in de wedstrijd ...

Fotoverslag: Titan – Valthermond

Valthermond trok door een late treffer van Rick Schlimbach aan het langste eind in ...

Ongelukkig Ter Apel ’96 verliest geflatteerd in Sleen

Na twee winstpartijen op rij tegen Gieten (3-1) en Zuidwolde (3-1) had FC Ter ...