Ter Apel ’96 ook niet opgewassen tegen ZBC

Ter Apel '96Voor het reeds gedegradeerde Ter Apel ´96 stond zondag de laatste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. De Ter Apelers gingen op bezoek bij ZBC in Zweeloo en ondanks dat er voor hen niets meer op het spel stond lieten zij de punten niet zomaar liggen. Voor ZBC was het belangrijk om deze wedstrijd te winnen, zodat zij aanstaande donderdag tegen Stadskanaal aan een gelijkspel genoeg hebben en verder mogen in de nacompetitie. De Drenten wonnen uiteindelijk verdiend met 2-0 en gaan met vertrouwen de komende wedstrijd tegemoet.

De ploeg van Rik Udema probeerde het seizoen nog enigszins positief af te sluiten en  was de eerste helft zeker gelijkwaardig aan ZBC. Dat de doelman van de thuisploeg één van de uitblinkers was voor rust, is dan ook een compliment voor de Ter Apelers. Naar mate de eerste helft vorderde ontstond er steeds meer druk van de gastheren en vlak voor rust resulteerde dit in de 1-0 van Michiel Hofman.

Na rust een beter ZBC, die van de gasten weinig meer te duchten hadden. Een kwartier voor tijd was het Jurjen Huitema die de 2-0 liet aantekenen en daarmee de wedstrijd besliste. De score had zelfs nog verder opgevoerd kunnen worden, maar bleef de stand ongewijzigd.

ZBC en Stadskanaal hebben nu beide een overwinning op zak en dus gaat donderdag a.s. de definitieve beslissing vallen. Door een beter doelsaldo in de competitie hebben de Drenten aan een gelijkspel genoeg en dus zal Stadskanaal móeten winnen om degradatie te voorkomen. Wederom een finale voor de Knoalsters, waarbij de spanning zowel in als buiten het veld voelbaar zal zijn. Er wordt aanstaande donderdag om 20.00 afgetrapt op Sportpark Pagedal.