In de categorie grensgevallen belicht de redactie van FC Kanaastreek de verrichtingen van “grensgevallen” die net buiten de Kanaalstreek regio vallen, namelijk Pekelder Boys en Eext. Pekelder Boys moest na de 2-1 thuisoverwinning op bezoek bij Zuidlaarderveen, waar het één doelpunt teveel moest incasseren. Ook Eext verloor op bezoek bij BNC, maar door de eerdere 3-1 overwinning zijn de Eexter Ossen ook volgend jaar verzekerd van vierde klasse voetbal.

Zuidlaarderveen – Pekelder Boys: 3-1
PekelderBoys1Door miscommunicatie tussen keeper Robbert Zuur en Willem Lammerts kwam Zuidlaarderveen al snel op hun gewenste voorsprong via Martens. Luttele minuten later kreeg Kasto een goede kans namens de thuisclub, maar deze keer was Zuur wel op z’n post. Zuidlaarderveen kreeg de eerste helft alle ruimte van de Pekelders en stapelde kans op kans in de beginfase. Tot opluchting van de gasten wisten zij niet meer te scoren en kreeg men zelf iets meer controle over het duel. Ben Becker was nog dicht bij een goal, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman.

In de tweede helft een herboren Pekelder Boys dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, die genoeg zou zijn voor promotie. Ondanks dat de ploeg veel strijd leverde konden zij de defensie van Zuidlaarderveen niet in verlegenheid brengen. Wel kregen Ronnie Meijer en Marcel Stratingh allebei een kansje, maar ook zij kwamen niet tot de verlossende treffer. De stand was na 90 minuten ongewijzigd gebleven en dus moest er verlengd worden om de promovendus aan te kunnen wijzen. Na twee minuten in de extra tijd mocht Pekelder Boys zich even derde klasser wanen, nadat Willem Lammerts de 1-1 binnen kon koppen. Helaas konden de mannen van Peter Tempel het gelijkspel niet vasthouden en was het Zuidlaarderveen dat via twee treffers van Kasto alsnog de champagne mocht ontkurken.

Nog geen promotie dus voor Pekelder Boys, maar er is nog steeds kans om dit alsnog te bewerkstelligen. Hiervoor speelt men eerst in Leek of Roden een beslissingswedsrijd tegen Dronrijp. Mocht deze met goed resultaat worden afgesloten, dan wacht een confrontatie met Gomos of Trinitas.

BNC – Eext: 4-3
eext
In Eext kon er dit weekend wel al een feestje gevierd worden, want de ploeg van Allart Bouw is door een minimale nederlaag tegen BNC ook volgend seizoen vierde klasser. Door de 3-1 overwinning van een week eerder mochten de Drenten met één doelpunt verschil verliezen en dus was deze uitslag voldoende. Trainer Bouw zag zijn ploeg ook deze middag weer voldoende kansen krijgen, maar zoals vaker afgelopen seizoen leverde dit geen doelpunten op. De thuisclub toonde zich een stuk effectiever en scoorde maar liefst vier keer. Eext toonde echter wel voldoende veerkracht, want tot drie keer toe maakte men gelijk.