Arjan Wiegers staat voor nieuwe uitdaging bij Go Ahead Kampen

wiegers2
Arjan Wiegers…

In het seizoen 2012/2013 speelde Arjan Wiegers bij profclub SC Veendam. Een jongensdroom die uitkwam voor de snelle aanvaller, die eindigde in een nachtmerrie nadat de club door financiële problemen op 25 maart 2013 voor de tweede keer failliet werd verklaard. Wiegers besloot vervolgens om afgelopen seizoen terug te keren in het Oranje bij Nieuw Buinen, de club die hij in de vier seizoen daarvoor ook al had gediend. De bedoeling was om gelijk te promoveren naar de hoofdklasse, maar zowel het kampioenschap als een periode gingen aan de neus van Jan Korte en de zijnen voorbij. Volgend seizoen is de club dus weer terug te vinden in de eerste klasse, evenals Wiegers zelf, die zijn geluk gaat beproeven bij het gedegradeerde Go Ahead Kampen. FC Kanaalstreek vroeg de uitgesproken Vlagtwedder naar zijn nieuwe avontuur en zijn jaren bij Nieuw Buinen: “Uiteraard is Nieuw Buinen een beetje mijn club geworden. Ik heb er een geweldige tijd gehad en ga de verrichtingen van de club op de voet volgen!”

Na het faillissement van SC Veendam waren er meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van Wiegers, maar daarbij miste hij vaak het goede gevoel: “Ik ben een gevoelsmens en wist wat ik aan Nieuw Buinen zou hebben. Bij de andere clubs had ik niet het gevoel dat ik er kon aarden. Ook een mondelinge afspraak met enkele sponsoren deed mij besluiten om terug te keren in het oranje”. Bij zijn terugkeer werd er van beide kanten de ambitie uitgesproken om een terugkeer naar de hoofdklasse te bewerkstelligen, maar jammer genoeg lukte dit niet. De 25 jarige aangever baalt hier nog steeds van, maar is wel realistisch: “Je staat aan het eind van het seizoen waar je hoort te staan. Uiteindelijk is het terecht dat we overal naast hebben gegrepen”. De wisselvalligheid heeft de ploeg uiteindelijk opgebroken en vooral tegen de directe concurrenten gaf Buunermond vaak niet thuis: “De ene week verlies je met 6-0 en de week erop win je met 6-1. Met een doelpuntenaantal van 71 voor waren we het meest scorende team in 1F. Daarentegen kregen we ook 54 doelpunten om de oren, dit aantal is natuurlijk veel te hoog en hierdoor hebben we veel punten verloren”. Met tien doelpunten een groot aantal assists beleefde Wiegers persoonlijk wel een aardig seizoen: “Ondanks een hamstringblessure aan het begin en een enkelblessure aan het eind van het seizoen heb ik alle wedstrijden gespeeld en daarin een goed niveau gehaald. Met Jeroen Buurke, Gert Lukens en Anne Sybesma in de gelederen hadden we een aantal spelers die mijn individuele acties goed konden afmaken”.

Arjan Wiegers in actie namens SC Veendam tegen FC Groningen
Arjan Wiegers in actie namens SC Veendam tegen FC Groningen (foto: www.frozenimage.nl)

De terugkeer van Wiegers op sportpark Buunerdrome blijft dus beperkt tot één seizoen, want komende zomer gaat de speler op zichzelf wonen in Kampen, waar ook zijn vader alweer vijf jaar woont. De eerste prioriteit aldaar is het afronden van zijn HBO studie in Zwolle en daarnaast sluit hij in het kielzog van trainer Jan Korte aan bij de eerste selectie van Go Ahead Kampen. Wiegers heeft nu al zin in zijn nieuwe uitdaging: “Het is een grote, familiaire club en dat spreekt mij ontzettend aan. Ook vind ik het leuk om in een nieuwe competitie te gaan spelen waar je andere clubs en spelers tegen gaat komen. Het spelen van derby’s waar honderden toeschouwers op afkomen stond ook hoog op mijn lijstje en aangezien stadgenoten KHC en DOS volgend jaar op hetzelfde niveau uitkomen ga ik dit ongetwijfeld meemaken. Met de selectie die we volgend jaar hebben moeten we zeker mee gaan doen om de prijzen, daar ben ik van overtuigd!” Wat de toekomst gaat brengen voor Wiegers is nog maar de vraag, maar wanneer hij ooit als voetballer terugkeert in de Kanaalstreek dan staat zijn keuze al vast: “In dat geval keer ik terug bij vv. Westerwolde, dat is en blijft mijn jeugdliefde!”

Naast Arjan Wiegers verliest Nieuw Buinen in Anne Sybesma, Hidde Jan Hidding en Frank Venema een aantal belangrijke, ervaren spelers. Daar tegenover staat de komst van aangetrokken spelers als Koen Hateboer en Franck Middelkamp van WKE en een aantal jongere spelers van omliggende clubs. Of de ploeg daarmee dit verlies op kan vangen is afwachten, maar Wiegers vind het in ieder geval een goede zaak dat zijn oude club spelers uit de regio een kans geeft om zich te ontwikkelen en te kijken waar hun plafond ligt. “Veel van deze talenten tillen zichzelf naar het niveau van de eerste klasse en kunnen via Nieuw Buinen zelfs doorgroeien naar een andere, grotere club. Andere spelers komen erachter dat dit niveau voor hen te hoog gegrepen is en keren terug naar de club waar ze vandaan komen”. Deze spelersstroom is inherent aan het amateurvoetbal en heel normaal vind Wiegers en hij stoort zich dan ook aan de buitenwacht die hierover altijd een mening heeft: “De afgunst binnen de Kanaalstreek is groot en dat is onterecht en jammer!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Roy de Wijk vol vertrouwen op recordjacht

Roy de Wijk kende een uitstekende seizoenstart met Alteveer en scoorde er al vijf ...

Arne Joling legt de focus op het resultaat

Er was eens… Op deze manier beginnen de  meeste sprookjes. Hoewel zowel FC Kanaalstreek ...