Updates uit Spanje: meer verlies voor Jeugdteam

Na de twee teleurstellende nederlagen hebben de jongens van de begeleiding afgelopen nacht vrijaf gekregen om te gaan stappen. Hier is uiteraard gretig gebruik van gemaakt. Vanmorgen bleek echter dat de stapavond voor één van de jongens een vervelend staartje krijgt. Er is namelijk een portemonnee uit zijn broekzak ontvreemd met daarin o.a. zijn ID-kaart. Erwin Paas en Hans Stierman zijn met betreffende speler naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. De kwestie is naar tevredenheid opgelost en heeft gelukkig geen negatieve gevolgen voor de rest van de week.

JT1
Een bezoek aan de lokale politie vanwege de diefstal van een portemonnee

Vandaag spelen we pas om 17.30 uur en overdag is er dus voldoende gelegenheid om het e.e.a. te ondernemen. De jongens vermaken zich bij het zwembad en/of het strand. Ondanks het feit dat de beker niet mee gaat naar Nederland zit de sfeer er goed in. Hoewel we natuurlijk naar Spanje zijn gegaan om het toernooi te winnen blijkt dat we ook buiten de wedstrijden om een echt team vormen.

Om 15.00 uur is fysiotherapeute Annemiek de Wit begonnen met het verzorgen van de spelers met lichte klachten. Annemiek heeft de jongens weer op weten te lappen voor de laatste wedstrijd.  Rond 16.30 uur is het team per bus naar het stadion gegaan om aan te treden tegen Cosecha Mundial uit Spanje. De jongens met de minste speelminuten tot nu toe krijgen vandaag de kans van de technische staf om te laten zien wat ze in huis hebben.

JT3
Ook de spelers met de minste speelminuten bleken niet opgewassen tegen Cosecha Mundial uit Spanje

Het jeugdteam begint wederom slap en inspiratieloos aan de wedstrijd. Het creëert geen enkele kans en staat bij rust op een terechte 2-0 achterstand. De vier wissels in de rust sorteren ook niet het gewenste effect. Binnen vier minuten na de hervatting brengen de Spanjaarden de stand op 4-0. Vrijwel geen enkele speler haalt z’n gebruikelijke niveau en we kunnen dan ook spreken van een zeer teleurstellend toernooi. Daar waar de scherpte in de eerste wedstrijd nog volop aanwezig was is het jeugdteam de tik van de nederlaag in de tweede wedstrijd nooit meer te boven gekomen.  

Het jeugdteam eindigt het toernooi op een vierde plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden en een veelzeggend doelsaldo van 4-11. Het enige wat de komende dagen nog rest is genieten van de Spaanse zon en er nog een aantal gezellige dagen van maken. Toch zal het vervelende gevoel van een teleurstellend toernooi nog wel even blijven hangen.

René Nijgh

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Updates uit Spanje: Jeugdteam wint Fair Play Cup!

Omdat het voetballende gedeelte van deze week er reeds op zit is de groep ...

Update uit Italië: Wat een geweldige week

Op het moment van schrijven is het iets meer dan 24 uur geleden dat we thuis zijn gekomen ...

Update uit Italië: Matchday 1

Vandaag gaat het gebeuren. Hetgeen waar we voor gekomen zijn. Voetballen dus. Om 10:30 ...