De warming up: drie ploegen gelijk

Doelman Royce Geerlings wordt verslagen...
Doelman Royce Geerlings wordt verslagen…

De ploeg waarvan iedereen het komende seizoen een kampioenschap verwacht, SC Stadskanaal, trapte het seizoen af in een oefenwedstrijd tegen derdeklasse FC Lewenborg. De oefenwedstrijd was het sluitstuk van de eerste trainingsweek. Op het eigen sportpark kon de ploeg van de nieuwe trainer Rick Slor niet winnen: 3-3. Twee keer stonden de blauwhemden op achterstand, maar even zo vaak was het Sten Vos die de ploegen in evenwicht bracht. Robert Oosting dacht in de tweede helft de winnende treffer te hebben gemaakt, maar het laatste woord was aan Mark Wollinga, die voor de gelijke stand zorgde. Overigens had Stadskanaal voor de thee het geluk dat FC Lewenborg twee keer de paal raakte.

Een wedstrijd die perspectief biedt. Dat waren de woorden van René Nijgh, trainer van vierdeklasser Alteveer. Nijgh zag zijn ploeg tegen derdeklasser Valthermond goed partij bieden, wat uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel resulteerde. Alteveer nam na een kwartier spelen een voorsprong door een treffer van aanvoerder Bryan Schenkel. In de fase na de openingstreffer had de score uitgebouwd kunnen worden, maar in de afronding werd gefaald. Na de wisseling van speelhelften bleek Valthermond beter in de wedstrijd te komen, en voetbalde het makkelijker dan de thuisploeg. De verdiende gelijkmaker was dan ook het deel voor de blauw-witten van Harris Huizingh.

Voor Musselkanaal was het een minder gunstig verlopen middag. In de thuiswedstrijd tegen VAKO (Vries) werd een 2-4 nederlaag geïncasseerd. 

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal zet goede reeks voort in Zweeloo

Musselkanaal lijkt momenteel in dezelfde flow te verkeren als twee seizoenen geleden. Destijds bleven ...

Fotoverslag: Stadskanaal ruim langs Muntendam

Na een 2-0 overwinning in eigen huis én een 0-5 overwinning in Muntendam heeft ...