SPW laat twee punten liggen in Beerta

SPWNa drie overwinningen op rij heeft SPW twee dure punten laten liggen op bezoek bij THOS. Tegen de traditioneel lastige tegenstander kwamen de Knoalsters tot twee keer toe op voorsprong, maar even zo vaak maakte de thuisploeg gelijk. Zo eindigde het duel in 2-2, wat voelde als een nederlaag voor de blauwhemden.

Weinig noemenswaardigs
De eerste helft was gezapig van beide kanten en er gebeurde dan ook weinig noemenswaardigs. SPW speelde een te laag tempo, liet de bal achterin rondgaan en koos vervolgens voor de lange bal richting de aanvallers. THOS probeerde het voornamelijk in de omschakeling, maar meer dan twee kleine kansjes leverde dit niet op. Vlak voor de rust kwam SPW vrij onverwacht toch op 0-1, via Renze Poortinga die de rebound na een schot van Jelmer Valk verzilverde.

Miscommunicatie
Voor de tweede helft was het de bedoeling van SPW om meteen veel druk te zetten, maar in de praktijk kwam hier weinig van terecht. THOS kreeg dan ook al snel de kans op de gelijkmaker na een misverstand achterin, maar doelman De Jonge kon redding brengen. Even later leverde miscommunicatie opnieuw een grote kans op voor de thuisploeg en deze keer was het wel raak: 1-1. SPW moest nu aan de bak om geen punten te verspelen en herstelde de marge al snel via Davey Kloen, die na een scrimmage de 1-2 hoog in het doel schoot.

Rake rebound
Met nog een kwartier te spelen was het zaak voor SPW om de drie punten over de streep te trekken. Dit lukte helaas niet, want na een duikeling in het strafschopgebied legde de scheidsrechter de bal op de stip. In eerste instantie wist De Jonge de gelijkmaker nog te voorkomen met een redding, maar in de rebound was een THOS speler er snel bij op de 2-2 binnen te tikken. Zo verspeelde SPW dure punten en zal er komend weekend gewonnen moeten worden van Veelerveen om bovenin aansluiting te houden.