Bekernederlaag met perspectief voor Nieuw Buinen

Keeper Robert Smit (L) kan de 1-1 van Richard Mulder (R) niet voorkomen…

Nieuw Buinen speelde dinsdagavond haar tweede bekerwedstrijd tegen hoofdklasser ACV. Een mooie test voor de ploeg van nieuwe trainer Eric Lippold, waarvoor zij deels geslaagd is. Bij vlagen speelde de thuisploeg namelijk heel behoorlijk, met name in de tweede helft, maar de punten gingen uiteindelijk naar de Assenaren: 1-2. Een nipte nederlaag tegen een goede, ervaren tegenstander, die perspectief biedt voor het komende seizoen.

Profs
De gasten traden op het mooie sportpark Buunerdrome onder andere aan met de oud- SC Veendam profs Buurmeijer, van Dalen, Feenstra en Cijntje. Wellicht dat enkele Nieuw Buinen spelers hiervan onder de indruk waren, want het was ACV dat in het begin van de wedstrijd de lakens uitdeelde. Met name over de flanken via Göbel en Cijntje werden zij gevaarlijk, maar door goed verdedigend werk van het centrale duo Snip/Middelkamp en keeper Smit kwamen zij niet tot scoren. Na een half uur spelen leek ACV dan wel op 0-1 te komen, maar het eigen doelpunt van Niek van der Woude werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Voortvarend
Na rust verscheen Jeroen Buurke bij Nieuw Buinen aan de aftrap en met zijn inbreng begon de thuisploeg voortvarend aan de tweede helft. Kansen werden verkregen door Gert Lukens en de goed spelende Brandon Meems, maar zij kwamen niet tot de openingstreffer. Even later was Lukens wel succesvol, nadat hij de bal voor het intikken had na een assist van Muhammed Yuksel en daarmee de stand op 1-0 bracht. Lang kon Nieuw Buinen deze voorsprong niet vasthouden, want drie minuten later was het Richard Mulder die na een vrije trap van Erwin Buurmeijer de gelijkmaker binnen schoot. Hierna schakelde ACV weer een tandje bij en leek het alsof de krachten wegvloeiden bij de oranjehemden. Het was wachten op de winnende treffer en die kwam er ook. Twintig minuten voor tijd kapte jongeling Imre de Jonge twee tegenstanders uit in het strafschopgebied en schoot vervolgens onhoudbaar raak in de korte hoek: 1-2.

Terecht
Hierna speelde ACV, met al hun ervaring, de wedstrijd professioneel uit. Nieuw Buinen probeerde nog wel een punt uit het vuur te slepen, maar gevaarlijk werd men niet meer. Over de gehele wedstrijd was de overwinning voor ACV terecht te noemen, maar een compliment voor Nieuw Buinen was ook zeker op zijn plaats. Komende zaterdag speelt Buunermond haar laatste bekerwedstrijd tegen zaterdag eerste- klasser VIBOA, dat met 2-1 won van Omlandia.

Karakteristieken:

Opstelling Nieuw-Buinen: Robert Smit, Franck Middelkamp, Gerry Snip, Niek van der Woude (46. Tom Meijers), Gert Lukens, Robert Hamming, Bruce Tunjanan (46. Jeroen Buurke), Erwin Aukes, Thijs Hateboer, Muhammed Yuksel(59. Jan Wiebe Nienhuis), Brandon Meems

Opstelling ACV: John Vos, Abdel Allaoui (42. Emas Weijer), Jelle Wagenaar, John van Dalen, Angelo Cijntje, Haaye Feenstra, Erwin Buurmeijer, Richard Mulder (70. Nick Westebring), Edu de Jonge Rosa (53. Denyal Dzemidzic), Imre de Jonge, Gill Göbel

Gele kaarten: Niek van der Woude, Jeroen Buurke (Nieuw-Buinen) Jelle Wagenaar, Nick Westebring (ACV).

Scoreverloop: 59. Gert Lukens 1-0, 62. Richard Mulder 1-1, 72. Imre de Jonge 1-2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geen drie op rij voor GKC

In de vierde wedstrijd van het seizoen, en na twee opvolgende overwinningen, trof GKC de ...

Borger vergeet koppositie te pakken

Wat had Borger een geweldige slag kunnen slaan in de strijd om het kampioenschap ...

GKC verliest onnodig van Zevenhuizen

GKC verloor de uitwedstrijd van Zevenhuizen, al had er meer ingezeten.