Franck Middelkamp wil belangrijk en succesvol zijn bij Nieuw Buinen

Frank Middelkamp in het oranje van zijn vorige club WKE
Frank Middelkamp in het oranje van zijn vorige club WKE

Ook dit seizoen speelt Franck Middelkamp weer in het oranje. Niet bij WKE in Emmen, maar in de Kanaalstreek bij Nieuw Buinen. In 2012 werd de verdediger nog kampioen met zijn club Musselkanaal en als één van de uitblinkers viel hij daardoor ongetwijfeld in de smaak op het “kamp”. Samen met andere Kanaalstreek talenten als Robert Oosting en Roy Hooiveld vertrok hij naar de topklasser, maar aan spelen kwam Middelkamp, vooral vanwege een hardnekkige enkelblessure, niet toe. Een verloren jaar vindt hij het echter niet: “Integendeel zelfs! Ik vind dat ik er veel geleerd heb. Tactisch, maar ook op het mentale vlak heb ik veel geleerd. Bepaalde personen speelden hierin een belangrijke rol, zoals Willem Zwikker”. FC Kanaalstreek vroeg de speler naar zijn ambities, keuzes en toekomst.

Ambities
In Musselkanaal zouden ze graag hun oud- aanvoerder weer terug zien in het groen, maar deze besloot anders. Nieuw Buinen werd zijn nieuwe club en van die keuze heeft de inwoner van Ter Apelkanaal geen spijt: “Mijn eerste indrukken zijn positief. Ik ben goed opgevangen, het is een leuke spelersgroep en de mensen eromheen tonen veel belangstelling”. Het lijkt erop dat Middelkamp onder de nieuwe trainer Eric Lippold afstevent op een basisplaats. Zo speelde hij tegen ACV een puike partij, samen met Gerry Snip centraal achterin. Ambities om ooit nog eens de topklasse te halen zijn er zeker, maar voorlopig richt de 23 jarige Middelkamp zich op zijn nieuwe club: “Ik wil hier zoveel mogelijk spelen, een belangrijke speler worden, mezelf zodoende ontwikkelen en uiteraard speel ik ook voor de successen!”

Fit
Wanneer de aankomend fysiotherapeut  zoveel mogelijk wil spelen, zal hij ook fit moeten blijven. En dat is nou juist waar het vorig seizoen mis ging. Middelkamp begon zijn avontuur met een botkneuzing in het enkelgewricht en beleefde daarmee een valse start. Dit heeft de vierde jaars student toen niet meer goed kunnen maken en daardoor speelde hij voornamelijk in het tweede. Om dit jaar met een schone lei te kunnen beginnen heeft Middelkamp afgelopen zomer door getraind: “Om blessures te voorkomen heb ik onder begeleiding van Popke Marissen, welbekend fysiotherapeut in de Kanaalstreek, kracht- en functioneel getraind. Dit is mij zeer goed bevallen en als aankomend fysiotherapeut leer ik er erg veel van”.

Terugkeer
In een interview met Arie Weits gaf Middelkamp onlangs aan ooit nog terug te keren naar “zijn” club Musselkanaal, maar een termijn hiervoor kan hij nog niet noemen: “Op dit moment voetbal ik bij Nieuw Buinen en concentreer ik me daarop. Ik ga zodoende geen uitspraken doen over mijn toekomst. Ik vind namelijk, wanneer je een afspraak maakt je je hieraan ook moet houden”. Uiteraard is hij nog wel betrokken bij de groenhemden en is te spreken over hun prestaties: “Het is knap dat ze met veel eigen spelers zo goed meedraaien in de top van de derde klasse. Wanneer iedereen fit is kunnen ze dit vasthouden, maar wanneer een belangrijke speler geblesseerd raakt is het moeilijk op te vangen”. Wellicht wordt Middelkamp ooit weer één van die belangrijke spelers en helpt hij Musselkanaal richting tweede klasse…

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website