Lars Baas: “Wàt een feest was dit, zeg!”

logo_valthermondLars Baas keerde na een periode van anderhalf seizoen FC Emmen terug bij de club waar hij als F-pupil begon: Valthermond. En wanneer we zeggen dat er sprake is van een succesvolle rentree, dan drukken we ons voorzichtig uit: Baas speelde zeven wedstrijden mee, scoorde daarin drie keer én liet zich afgelopen zondag tot kampioen kronen: “Ik had niet gedacht dat we afgelopen seizoen de titel al zouden pakken. Samen met mij gingen velen ervan uit dat Titan ‘gewoon’ zou winnen.”

Lars Baas stort zich, met teamgenoot Arjan Leeuwinga op de schouders, in het feestgedruis...
Lars Baas stort zich, met teamgenoot Arjan Leeuwinga op de schouders, in het feestgedruis…

Noodzakelijk
Wanneer we Baas naar het minst interessante, maar wel meest noodzakelijke deel van de dag vragen, vertelt hij dat het begin van de wedstrijd rommelig verliep: “Pas nadat we op 0-1 kwamen, begonnen we ons eigen spel te spelen. In de tweede helft hebben we iets terughoudender gespeeld, maar van Sleen hadden we weinig te duchten.” En dus was er ook ruimte om de wedstrijd van concurrent Titan in de gaten houden.

Lyrisch
“Daar hielpen onze supporters goed bij, want bij ieder doelpunt van Raptim ging er een keihard gejuich op!” En dus wisten de 19-jarige en zijn ploeggenoten al vrij snel in de tweede helft dat het kampioenschap in de knip was. Over de gebeurtenissen nà de wedstrijd is de student Werktuigbouwkunde lyrisch: “De rondrit door Valthermond was erg leuk, maar het onthaal op het sportpark en vooral het feest daarna overtrof mijn stoutste verwachtingen.” Om er veelbetekenend aan toe te voegen: “Wat een geweldige feestavond! Echt onvergetelijk!”

De kampioensploeg van Valthermond...
De kampioensploeg van Valthermond…

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Joep Hiddink: “Fit blijven, minuten maken en meespelen om promotie met Borger”

Joep Hiddink wil komend seizoen weer plezier beleven in het voetbal, fit blijven en ...

Ben Zuidinga: “Op deze manier wil ik niet stoppen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Roy Tolner: “Ontwikkeling staat voorop bij Stadskanaal.”

Roy Tolner heeft de ambitie om kampioen te worden met Stadskanaal, maar hoopt dat ...