Titelkandidaat Stadskanaal maakt favorietenstatus waar

Broers Roy (11) en Denny Feiken vieren de derde treffer
De broers Roy (11) en Denny Feiken vieren de derde Knoalster  treffer (Foto: Stoffer Bakker)

SC Stadskanaal wordt door alles en iedereen genoemd als titelkandidaat nummer één. Gezien de vele versterkingen is dit natuurlijk niet geheel onterecht, maar het zal wel voor enige druk zorgen bij spelers en staf. In de eerste wedstrijd van het seizoen dat tot het kampioenschap in 4D moet leiden, speelden de blauwhemden niet heel goed, maar wonnen zij wel met duidelijke cijfers: 4-0.

Aanvallend
Tegen Schoonebeek, dat vorig seizoen als zevende eindigde, begon Stadskanaal zeer aanvallend en na vier minuten resulteerde dit in de 1-0 van de teruggekeerde Robert Oosting. Een paar minuten later kreeg Sten Vos de kans op 2-0, maar keeper Berens kon nog net handelend optreden. De thuisploeg zakte hierna ver terug en Schoonebeek zag kans om enkele kansen te creëren. Één hiervan was voor de rappe aanvaller Silvania, maar hij schoot over. Vlak hierna zag keeper Royce Geerlings aanvaller Johan Bos voor zich opduiken, maar ook hij wist het net niet te vinden.

Strafschop
Na een half uur spelen werd nummer tien Robert Oosting vastgehouden binnen de beruchte lijnen en floot de scheidsrechter voor een strafschop. Dit buitenkansje werd benut door de van TEVV overgekomen Tristan Rotman: 2-0. Op slag van rust was het Denny Feiken die een corner van broer Roy promoveerde tot doelpunt en met een geruststellende 3-0 voorsprong gingen beide ploegen aan de thee.

Persoonlijk succes
De tweede helft was logischerwijs niet erg spannend. De thuisclub spaarde haar krachten en Schoonebeek kon ook niet meer gevaarlijk worden. Invaller Jeffrey Bakker had nog wel oren naar een persoonlijk succesje en ruim een kwartier voor tijd maakte hij de 4-0. Komende zondag wacht KSC uit Schoonoord, dat met 5-0 van mede- degradant Ter Apel ’96 verloor.

Bron: tweenul.nl