Alteveer stelt teleur tegen tien SVBC’ers

AlteveerVorig seizoen was Alteveer lange tijd in een hevig gevecht verwikkeld om handhaving in de vierde klasse te bewerkstelligen. De voornaamste tegenstander was SVBC uit Barger-Compascuum. Uiteindelijk lukte beide ploegen dit, en bij de bekendmaking van de competitie-indeling bleken de ploegen elkaar in de nieuwe jaargang ook tegen te komen. En dit gebeurde al op de eerste speeldag. Waar Alteveer de laatste twee ontmoetingen in het zuiden van Drenthe had gewonnen trok het deze keer aan het kortste eind: 4-1 werd het voor de thuisploeg, die bijna de volledige tweede helft met tien spelers speelden.

Een opsteker voor trainer Nijgh was de terugkeer van Emiel Scheper, die na ruim een jaar van blessureleed weer binnen de krijtlijnen stond. Scheper zag dat zijn ploeggenoten voorzichtig aan de wedstrijd begonnen. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld en veel spektakel werd de toeschouwers niet geboden. Voor de thee kreeg Alteveer een goede kans toen Can Altunay op de doelman van de thuisploeg stuitte. Ondanks enkele speldenprikken van de geelhemden was het de thuisploeg die het dichtst bij de openingstreffer was. Gelukkig bracht de deklat redding voor de al verslagen doelman Strockmeijer

S-Al
Alteveer belaagt de doelman van SVBC…

Direct na de wisseling van speelhelften kwam Alteveer op rozen te zitten. Roy de Wijk was de verdediging van de oranjehemden te snel af en doelman Wassink kon alleen nog maar aan de noodrem trekken. Een rode kaart en een vrije trap tegen was het deel voor de keeper. Daarna kwam het moment van Emiel Scheper, want de toegekende vrije trap werd door hem fraai binnengeschoten. Toch lukte het de Alteveersters niet om drie punten mee te nemen naar huis. Onzorgvuldigheid kroop in de ploeg en de gastheren stroopten de mouwen nog maar eens extra op. Nadat doelman Strockmeijer het spel niet snel genoeg hervatte kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker. De vrije trap werd, tot afgrijzen van heel Alteveer, onberispelijk tegen de touwen geknald. SVBC rook bloed en gaf nogmaals gas. Onder andere via twee treffers van Hummel werd in een mum van tijd een ruime voorsprong afgedwongen, die in het restant niet meer in gevaar kwam. Volgende week gaat Alteveer in de herkansing tegen Gieten, dat niet van Valther Boys wist te winnen.

Bron: www.tweenul.nl

De Jonge Sport

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC herstelt de orde in 5F

Onder mooie weersomstandigheden mocht HOC dan eindelijk weer de wei in voor een officiële ...

Onstwedder Boys kent kansloze middag in Stad

Onstwedder Boys heeft de overwinning uit het startweekend geen vervolg gegeven. Op bezoek bij ...

Titan lijdt dure nederlaag tegen Protos

Op een zonovergoten sportpark Titan heeft thuisploeg Titan verloren van Protos. Na de 4-1 ...