SC Angelslo verliest met grote cijfers van VCG

Een slechte start voor Angelslo aan het bekertoernooi, vijfdeklasser VCG trakteerde de Emmenaren op een flinke oorwassing.

Foto, blijdschap bij de VCG-spelers dat een van acht treffers viert.

SC Angelslo is in de eerste bekerwedstrijd tegen een flinke zeperd aangelopen. Het bezoekende VCG, dat uitkomt in de zaterdag vijfde klasse bleek veel te sterk voor de Emmenaren. De zaterdag vierdeklasser moest maar liefst acht tegengoals slikken en verloor met 1-8 van VCG.

Het was al vroeg raak voor VCG, dat na een zevental minuten spelen op een 0-1 voorsprong kwam via Silvan Hekker, die attent was na een fout van Angelslo-doelman Jordy Tent. Niet veel later lag de bal er ook aan de andere kant in en stonden beide ploegen weer gelijk. Angelslo leek daarna het initiatief over te nemen, maar het was VCG dat na een half uur spelen toesloeg via Levi Dekker. De thuisploeg kon weer in de achtervolging, maar VCG-aanvaller Maik Pastoor zette voor rust de thuisploeg met twee treffers al haast op een onoverbrugbare achterstand: 1-4.

Hattrick Koster

Na rust bleek het verzet van Angelslo ook snel gebroken en ging VCG verder met waar het gebleven was, doelpunten maken. Na iets meer dan een uur spelen scoorde de ploeg uit Geesbrug opnieuw en was invaller Henk Koster de doelpuntenmaker. Diezelfde Koster mocht even later opnieuw juichen na goed voorbereidend werk van Pastoor: 1-6. Daarmee was de koek nog niet op voor VCG, dat er nog eens twee maakte via Stefan Hugen en opnieuw Koster, die daarmee zijn invalbeurt met een hattrick bekroonde. Voor VCG een mooie start van het bekertoernooi, terwijl er voor SC Angelslo nog veel werk aan de winkel lijkt richting de start van de competitie.