Onstwedder Boys blijft winnen

Onstwedder BoysOf er veel mensen gerekend hadden op een overwinning van Onstwedder Boys, nieuwkomer in derde klasse van het zaterdagvoetbal, is niet bekend. De promovendus mocht in Coevorden namelijk aantreden tegen de nummer zes van de derde klasse D van vorig seizoen, CSVC. Voor aanvang van de wedstrijd mocht Onstwedder Boys de Henk Plasman Bokaal in ontvangst nemen. Na afloop van de wedstrijd mocht het drie punten in ontvangst nemen. Door de overwinning blijft de ongeslagen reeks (sinds 8 maart 2014) voortduren.

De Henk Plasman Bokaal wordt jaarlijks toegekend aan de best presterende club uit de Kanaalstreek van het afgelopen seizoen. Omdat de boys als enige ploeg kampioen werden, mag toekenning van deze bokaal volledig terecht genoemd worden. En het vertrouwen van de jury werd niet beschaamd in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit deed het met nieuwkomer Joan Solano (Veelerveen) en de weer fitte Nanne Huiges en Gerwin de Wijk in de basis. Het begin was echter voor de thuisploeg, dat minder afwachtend aan de wedstrijd begon. Mede dankzij de scheidsrechter kwam Onstwedder Boys in het eerste deel van de wedstrijd goed weg: een handsbal van Elmar Bijl werd niet bestraft. Iets tegen de verhouding in kwamen de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong, toen een vrije trap van aanvoerder Bijl op het hoofd van Chris Strockmeijer werd gelegd.

C-Ow
Doelman Koudstaal verspert een aanvaller van CSVC de weg… (foto: Dennis Kok)

In de tweede helft bracht trainer Fokke de Jonge opnieuw een speler die terugkeerde van lang blessureleed: Harm-Jan Wilzing. In deze tweede helft was Onstwedder Boys de bovenliggende partij. De oorzaak lag vooral in het feit dat de slag op het middenveld door de oranjehemden werd gewonnen. Na een uur spelen werd het overwicht ook in de score uitgedrukt, toen Gerben Meems door Rutgtert Tipker richting het doel van de thuisploeg werd gestuurd. De feestvreugde voor de meegereisde supporters was compleet toen Harm Visser kort na de 0-2 de score nog verder uitbouwde. Zijn vrije trap werd door alles en iedereen gemist en zeilde het doel in. Met deze overwinning maakt Onstwedder Boys dus een vliegende start: de komende tegenstander is SC Scheemda.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website