Niels Teuben gaat bij Mussel voor middenmoot en periode

Niels Teuben op sportpark "De Slenk"
Niels Teuben op sportpark “De Slenk”

Één van de vele spelers die afgelopen zomer terugkeerde op het oude nest is Niels Teuben. Niet bij Musselkanaal waarvoor hij ook jaren gespeeld heeft, maar bij SV Mussel, de club in zijn huidige woonplaats en waar hij ooit in de pupillen is begonnen. Het vele reizen naar Gronitas in de stad Groningen en het feit dat hij weer in de Kanaalstreek wilde voetballen bracht Teuben tot deze keuze en hij hoopt bij de zaterdag vierdeklasser op een goed seizoen, zowel persoonlijk als sportief.

BV Veendam
De nu 27-jarige Teuben maakte in de jeugd de overstap van Musselkanaal naar het toenmalige BV VeendamToen aan deze periode een einde kwam keerde hij terug naar de groenhemden, een logische stap, vertelt hij: “Veel vrienden speelden destijds bij Musselkanaal, dus was de keus niet zo moeilijk. Op mijn 17e maakte ik mijn debuut in het eerste, een erg mooie ervaring natuurlijk. Vervolgens werd ik in het seizoen 2005/2006 definitief overgeheveld naar het eerste elftal”. In deze periode ging het bergopwaarts bij Musselkanaal, met als hoogtepunt het kampioenschap in 2008. “Ik had het in deze periode erg naar mijn zin”, vertelt Teuben. “Ook het feit dat ik voor het eerst samen met mijn broertje Jordie in een eerste elftal speelde was erg mooi. Ik hoop dat dit in de toekomst nog een keer zal gebeuren, maar dat zullen we zien”.

Blessures
Het seizoen erna bleef Musselkanaal fier overeind in de derde klasse, maar met Teuben zelf ging het vanwege blessures een stuk minder. Het waren beide knieën die hem parten speelden: “Ik begon de voorbereiding nog wel, maar al snel raakte ik geblesseerde aan mijn rechterknie. Later bleek ik hetzelfde probleem ook in mijn linkerknie te hebben, waardoor ik een aantal keren geopereerd moest worden om van de klachten af te komen”. Deze blessures hebben de middenvelder uiteindelijk drie seizoenen gekost, maar nu is hij weer helemaal fit en klaar om een seizoen lekker te kunnen voetballen.

Gronitas
Teuben is werkzaam bij accountantskantoor Gjald in Groningen en volgt daarnaast de duale studie Accountancy aan de Hanzehogeschool. Naast zijn werk en studie was hij de afgelopen twee seizoenen ook in het weekend in Groningen te vinden, namelijk op het voetbalveld bij Gronitas. Via neven Rik Spekken en Niek Teuben kwam hij bij de inmiddels opgeheven club (Gronitas is gefuseerd met De Vogels tot SC Stadspark red.) terecht en hij had het er goed naar zijn zin: “Mijn periode bij Gronitas was super! In het eerste seizoen speelde ik in het tweede onder Peter Visser, een toffe kerel met veel humor. Vorig seizoen speelde ik in het eerste, helaas zijn we toen gedegradeerd uit de tweede klasse, maar ik kijk toch terug op een leuke periode”.

Middenmoot
In zijn woonplaats is Teuben goed opgevangen bij de plaatselijke SV, waar hij in een jonge spelersgroep terecht is gekomen. Met zijn ervaring kan Teuben op het middenveld ongetwijfeld van waarde zijn en net als vorig seizoen verwacht hij dat Mussel weer mee gaat draaien in de middenmoot, met als uitschieter misschien wel een periode. Aan vertrouwen dus geen gebrek: “Er is een aantal jongens met veel talent en individuele kwaliteit, zoals Arjan Raveling, Simon Hidding en onze (jonge) aanvoerder Richard Wubs. Wel moeten we als team nog groeien en meer strijd leveren met elkaar, want we komen ook aantal tegenstanders tegen die ouder en fysiek sterker zijn”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Jesper Klok: “Het is een eer om aanvoerder te zijn van Musselkanaal”

Het voetbalseizoen voor Jesper Klok kwam al vroegtijdig tot een einde door een onwillige ...

Gertjan Spijker: “HOC kan stap naar 3e klasse maken.”

Interview met HOC-speler Gertjan Spijker, die geniet van de sfeer die bij zijn club ...