Ronny Zwikker gaat voor een periode-feestje

RZ
Ronny Zwikker…

Wie bij het sluiten van de overschrijvingstermijn, enkele maanden geleden, had gezegd dat TEVV in de achtste wedstrijd van het seizoen met Germanicus zou strijden om de eerste periodetitel in de tweede klasse L van het zondagvoetbal, zou met hoongelach worden ‘beloond’. En toch is het komende zondag zover op sportpark ‘De Treffer’ in Tweede Exloërmond. Na zes overwinningen en één nederlaag volstaat in de wedstrijd tegen koploper Germanicus uit Coevorden een overwinning voor het binnenhalen van de periodetitel. En dat met een nagenoeg geheel vernieuwde ploeg, inclusief nieuwe trainer. Eén van de nieuwe spelers die TEVV dit seizoen naar een hoger niveau tilt is Ronny Zwikker. De 31-jarige telg uit de welbekende Zwikker-familie ging, na omzwervingen via diverse clubs, de uitdaging bij de geel-blauwen aan. “Ja, dat klopt. Ik heb inmiddels een aardig rijtje clubs achter mijn naam staan!”

Voetbalnomade
Want wanneer we Zwikker vragen naar zijn voetballeven tot nu toe vertelt hij uitgebreid over zijn leven als voetbalnomade: “Ik ben begonnen bij WKE, wat echt wel mijn club is. Omdat daar op een bepaald moment niet voldoende aanwas was bij de jeugd, maakte ik de overstap naar Drenthina. Op dat moment speelde ik in de C-junioren. Bij Drenthina heb ik een aantal jaren gespeeld tot een zware knieblessure roet in het eten gooide. Pas na drie jaar heb ik de voetbalschoenen weer aangetrokken.” Dat deed de in Emmen woonachtige verdediger bij Weerdinge. Nadat hij vervolgens voor Titan en opnieuw Drenthina speelde, deed zich enkele seizoenen geleden een geweldige kans voor. “Mijn vader Willem werd trainer bij het tweede elftal van WKE. Mijn broer én een aantal van mijn vrienden speelden in het team en dus was mijn besluit snel gemaakt: daar wilde ik spelen! Uiteindelijk heb ik een geweldige tijd gehad, waarin we meerdere keren kampioen werden. Mijn plan was om bij WKE mijn laatste wedstrijden te spelen.”

Sfeer
“Eén van de belangrijkste dingen binnen voetbal is de sfeer die er in een ploeg heerst. Dus toen een aantal ploeggenoten van WKE de overstap maakte naar TEVV en ik werd gevraagd om aan te sluiten heb ik wel even ernstig na moeten denken.” Volgens de ICT’er, Zwikker werkt bij I-Beheer Automatisering, was de sfeer in het tweede elftal van WKE bijzonder en niet snel te evenaren. Maar toch waagde hij de stap: “Ik wist wat voor goede spelersgroep hier gevormd werd, dus daar wilde ik graag deel van uitmaken. Natuurlijk, TEVV is geen WKE, maar ook dit is een hele mooie club, waar de mensen je direct opnemen. En door de goede resultaten zien we het steeds drukker worden bij de club, dus het wordt steeds leuker. Zelfs de bus naar uitwedstrijden zit vol: die hebben we maar mooi vol gevoetbald, hahaha!”

Ronny Zwikker als speler van WKE...
Ronny Zwikker als speler van WKE…

Realistisch
Wanneer we vragen naar de oorzaken van het succes van TEVV, dat toch wel aan een verrassend sterk seizoen bezig is, wijst Zwikker onder meer naar de invloed van trainer Hans Kamphuis. “Wij hebben gewoon een groep heel goede voetballers, maar doordat de trainer heeft gekozen voor een speelwijze en hier aan vast heeft gehouden, heeft hij veel duidelijkheid gegeven aan de spelers. Tel daar bij op dat hij met zijn wissels zeer regelmatig een wedstrijd heeft beslist en de vele overwinningen zijn verklaard.” Om vervolgens nog één factor toe te voegen: “We willen er samen iets moois van maken, en dat kan alleen wanneer spelers niet voor eigen succes gaan. En dat is gewoon aan de orde.” Maar toch ziet de verdediger ook nog wel ruimte voor verbetering, want hij ziet zijn ploeg niet zomaar kampioen worden. Daarentegen schroomt Zwikker ook niet om zijn voorspelling bij te stellen: “Ik schatte in dat een plaats in de top vijf mogelijk zou zijn. Wanneer we fit blijven en niet teveel schorsingen oplopen, dan is een plaats in de nacompetitie mogelijk. Voetballen in de eerste klasse is niet direct iets waar ik op zit te wachten, maar als het er van komt, dan zal ik er staan! Maar als je het mij vraagt is het momenteel realistischer om van TEVV een stabiele tweedeklasser te maken, die zich ook op het tweede elftal en de jeugdafdeling gaat richten.

Feestje
Maar op de korte termijn is vooral de wedstrijd tegen Germanicus belangrijk. En om eerlijk te zijn rekent Zwikker op een feestje in de kantine in Tweede Exloërmond: “Natuurlijk! Vorige week ontbrak het bij ons aan scherpte. We zaten met ons hoofd teveel bij een periodetitel en niet in Peize. En vergis je niet, die hebben een heel aardige ploeg staan! Maar we weten wat er komende zondag op het spel staat, dus gaan we er vol voor. Met het slechte voorbeeld van de wedstrijd tegen Peize in ons achterhoofd zullen we maximale inzet tonen. Wanneer we dat doen, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop en dus een feestje in de kantine!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Patrick en Harold Koster… Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En ...

Melvin Wiering: “Tijd dat SPW weer eens gaat winnen.”

De jonge Melvin Wiering wil zijn team SPW graag helpen bij het voorkomen van ...

Samad Faraouni: “Wij willen hoe dan ook naar die finale!”

Na een voorspoedig verlopen voorronde en kwartfinale kwam er in de halve finale van ...