Michel van Brink kopt TEVV naar volle winst

TEVVWaar TEVV vorig jaar nog met hangen en wurgen klassenbehoud veilig stelde, zijn de Mondkers dit seizoen voortvarend van start in 2L. Zes punten uit twee wedstrijden, daar zal trainer Hans Kamphuis vooraf voor hebben getekend. Weliswaar was de winst twee keer minimaal, toch zijn het de punten die tellen en die aan het eind van het seizoen het verschil kunnen maken. Tegen de ploeg uit Paterswolde had de thuisploeg over het algemeen het betere van het spel en met een man meer in de laatste tien minuten trokken zij uiteindelijk via Michel van Brink aan het langste eind.

De wedstrijd kon voor TEVV ook niet beter beginnen. Binnen de minuut draaide middenvelder Sander Marissen zich knap vrij en met een hard en laag schot verdween de bal in de lange hoek: 1-0. Een ongekende weelde voor de gastheren, die in het eerste kwartier via de impulsen van Jurnel Rojer nog enkele mogelijkheden kregen. De linksbuiten die overkwam van WKE 2, liet met name in de eerste helft zien een aanwinst te zijn voor zijn nieuwe club. In de 15e minuut kreeg Actief uit het niets dé kans om op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechter legde de bal na een vermeende handsbal van Nick Berends op de stip, waarbij er twijfel was of dit in de zestien meter gebeurde en of het überhaupt wel hands was. Desalniettemin zette Jordi Slijfer zich achter de bal en hij liet doelman Wim Kok kansloos. Het resterende half uur ging de wedstrijd gelijk op, waarbij TEVV vooral via Rojer gevaarlijk werd. De snelle buitenspeler heeft niet alleen een actie in huis, maar ook met vrije trappen weet hij wel raad. Deze werden echter allemaal onschadelijk gemaakt door de keeper.

Willy Kral legt aan voor een vrije trap...
Willy Kral legt aan voor een vrije trap. (Foto: FC Kanaalstreek)

In de rust bleef Ayhan Bas achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Oguzhan Altun, de matchwinner van een week eerder. Na een uur spelen kregen de geel- blauwen dé kans om op voorsprong te komen. Faizel Slageer kwam goed door over rechts en werd onreglementair neergehaald in het strafschopgebied. Wederom legde scheidsrechter Boland de bal op de stip, maar Rojer zag zijn penalty op de paal belandden. Hierna leek Actief wakker geschud, want zij kregen het betere van het spel. Tot kansen leidde dit echter niet en nadat Actief- speler Jansen met twee keer geel mocht inrukken wilde trainer Slijfer op z’n minst een punt meenemen uit Tweede- Exloërmond. Uiteraard ging Hans Kamphuis vol voor de winst en met het inbrengen van Willy Kral werd er vooral gegokt op de lange bal. Het was echter niet Kral, maar collega- invaller Michel van Brink die de winnende treffer voor zijn rekening nam. Na een corner torende hij boven zijn directe tegenstander uit en kopte de bal hard tegen de touwen: 2-1. Oguzhan Altun had zelfs nog kans om de overwinning meer glans te geven, maar hij trof de paal achter de doelman.

Een verdiende overwinning voor TEVV, die na afloop gevierd werd onder muzikale begeleiding van zangduo Hans en Karel. Na afloop zal het nog lang gezellig zijn geweest op sportpark “de Treffer”, maar vanaf morgen moet de blik weer gericht zijn op de uitwedstrijd tegen Zwartemeer. Ook hier moet het voor Kamphuis en de zijnen mogelijk zijn om een goed resultaat te behalen.

TEVV – Actief 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 1. Marissen 1-0, 15. Slijfer 1-1, 86. van der Brink 2-1

Opstelling TEVV: Kok; Slagveer, Zwikker, Berends, Kroeze; Zondag, Schoenmaker, Marissen; Bas (Altun), Wever (Kral), Rojer (van Brink).

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Penibele situatie voor Stadskanaal na verlies in Sleen

In de wetenschap dat concurrenten de Ter Apel ´96 en Zwartemeerse Boys elkaar troffen ...

SPW zet ongeslagen reeks voort tegen MOVV

Zondag stond voor SPW de tweede topper op het programma in twee weken tijd. ...