SJS laat twee punten liggen in Nieuwlande

SJSNa de overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Hollandscheveld toog SJS zaterdag richting Nieuwlande voor de confrontatie met SCN. De Drenten verloren vorige week en wilden in eigen huis uiteraard een goed resultaat neerzetten. SJS kwam voor rust op 1-0, maar moest in de tweede helft buigen voor de opportunistische speelwijze van de thuisploeg en zag hen langszij komen.

Trainer Loewie Piebes moest al voor het eerste fluitsignaal improviseren toen bleek dat Richard Veldhuis niet fit genoeg was om te spelen. Hij werd vervangen door Marciano Eind, waardoor Arno Sieders een positie doorschoof naar het middenveld. Deze omzetting leek goed uit te pakken want het was dezelfde Sieders die na een kwartier de openingstreffer maakte. Zijn afstandsschot werd onderweg naar het doel aangeraakt en verdween zo achter doelman van der Veen. In plaats van door te drukken haalde SJS hierna de voet van het gaspedaal en leek met enigszins plichtmatig de eerste helft vol te willen maken. Toch waren er nog mogelijkheden om de score op te voeren, maar deze werden niet verzilverd. Ook SCN verscheen nog gevaarlijjk voor het doel van Marthyn van der Zande, maar laatstgenoemde hield zijn doel schoon.

Zoals genoemd hanteerde SCN veelvuldig een opportunistische speelwijze en na 66 minuten leverde dit voor hen de gelijkmaker op. Een vrije bal werd voor het doel geslingerd en omdat van der Zande de bal niet klemvast kon pakken zag Patrick Aasman kans om de bal in het doel te werken. Het leek erop dat hiermee een overtreding gepaard ging, maar de scheidsrechter zag geen reden het doelpunt af te keuren: 1-1. Tot het laatste fluitsignaal waren er mogelijkheden voor beide partijen, maar de wedstrijd kreeg uiteindelijk geen winnaar. De echte wil en scherpte ontbrak bij de blauwhemden waardoor zij met één in plaats van met drie punten weer richting Stadskanaal gingen.

SCN – SJS 1 – 1 (0 – 1)

Scoreverloop: 16. Sieders  0 – 1,  66. Aasman 1 – 1.

Opstelling SJS: Van der Zande, Zuidema, Eind(78/Groenewold), Gremmer, Venema, Rick Breedveld, Sieders, Rijkens, Sybesma, Klunder en Springer.

Bron: v.v. SJS