Arie Weits: “We mogen weer”

De competitie 2014-2015 is weer losgebarsten. Clubs hebben in de augustus maand druk getraind, geoefend en gebekerd. En er is in de diverse media vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen. In alle voorbeschouwingen heb ik niet een degradant kunnen ontdekken, en slechts een enkeling durft uit te spreken dat men alleen tevreden is met een kampioenschap. Veel voetballers, trainers, leiders en bestuursleden laten in de voorbeschouwingen nog niet de helft van hun tong zien, bang als men is om later afgeschoten te worden vanwege een te grote mond. Waarom? Niks mis met een gezonde ambitie lijkt mij. Bang om tegenstanders op scherp te zetten? Als je bovenaan staat wil toch iedereen van je winnen. Aan de andere kant schatten veel insiders hun eigen kwaliteiten fors hoger in dan ze daadwerkelijk zijn. Het zal toch niet zo zijn. Dat er van de 25 Kanaalstreek clubs niet een degradeert? Ja, uit de vijfde klasse kun je niet degraderen, maar daar onderaan eindigen wordt je ook niet vrolijk van. Toch eindigt iedereen keurig in het linkerrijtje. Daar wordt het dus dringen geblazen.

Een aantal verrassingen kunnen we na twee speelrondes wel al noteren. Onstwedder Boys gaat na de promotie naar de derde klasse gewoon door waarmee ze in de vierde klasse zijn geeindigd, twee keer winst is een prachtig begin.  Wie had dat gedacht? Nieuw Buinen, daarintegen, heeft nog geen punt binnen weten te slepen, terwijl ik ook daar heb gelezen dat men om de prijzen mee wil doen. Borger is onder trainer Arne Joling ook voortvarend aan de competitie begonnen. En de zekerheidjes deden wat van ze verwacht werd. Titan, Stadskanaal. Ter Apel en Sellingen behaalden de volle buit zoals het een titelkandidaat betaamd.

We mogen weer en bij een nieuw seizoen horen nieuwe dingen. Ook deze nog jonge voetbalsite blijft nieuwe dingen proberen. Dit seizoen het Kanon van de Kanaalstreek. Via een formule wordt aan het einde van het seizoen berekend wie de absolute topscoorder van onze regio is. Zelf ben ik er niet zo van, maar dat heeft ongetwijfeld met mijn verleden als voetballer te maken. Als eenvoudige voorstopper raakte ik vaker een tegenstander dan het net. Dus de titel topscoorder kon ik wel vergeten. Maar voetbal is voor mij ook een teamsport, waarbij een goede redding van de doelman net zo belangrijk is dan dat doelpunt van de aanvaller. Dit is een beetje het opa die een euro per doelpunthje geeft gevoel. En kleinzoon of kleindochter maar pingelen.  Bovendien is de uitkomst redelijk voorspelbaar. Bang om afgeschoten ben ik niet, dus ik voorspel hierbij dat Erik Jan Veerbeek van Sellingen tot Kanon van de Kanaalstreek gekroond zal worden.

Gelukkig, we mogen weer!

Arie Weits

Arie Weits op de schouders bij Valthermond- supporters
Arie Weits op de schouders bij Valthermond-supporters
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Ajax lijkt op weg naar de titel Eindelijk was het dan zover, de wedstrijd ...

Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

De verrassing van het seizoen Aan het einde van het seizoen worden altijd de ...

René Nijgh: “Winnen went nooit”

Als je voetbalt, dan wil je winnen. Tenminste, daar ga ik gemakshalve maar vanuit. ...