Vijf vragen aan: Brian de Jonge (Ter Apel ’96)

Ter Apel '96De zondagafdeling van Ter Apel ’96 is voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van trainer Rik Udema degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse, en acteert nu dus een treetje lager. Maar de bewoners van het grensdorp zien hun plaatselijke voetbaltrots graag weer op een hoger niveau spelen. Na twee speelrondes zijn de vooruitzichten (hoe pril ook) goed: beide wedstrijden werden gewonnen. Het doelsaldo is ook prima, want er werd zeven keer gescoord en keeper Brian de Jonge hoefde nog niet te vissen. FC Kanaalstreek stelde De Jonge een vijftal vragen.

Na twee degradaties op rij staan jullie nu bovenaan: wennen?
Gelukkig kan ik me ook nog wel momenten herinneren dat we niet onderaan hebben gestaan, maar de afgelopen twee seizoenen waren qua eindresultaat natuurlijk wel behoorlijk teleurstellend. Wel vind ik dat je eindigt je waar je hoort te staan. Misschien hebben we met elkaar te weinig afgedwongen wat dit betreft. Dit jaar lijkt het wat dat betreft beter te gaan. De trainingsopkomst is goed en bij iedereen leeft het gevoel dat we dit jaar beter moeten presteren dan vorig seizoen.

Hoeveel wedstrijd denk je de ‘nul’ nog vast te gaan houden?
Het is leuk om weinig doelpunten tegen te krijgen, in het verleden is dit ook wel eens anders geweest. Toch zie ik mij wat dit betreft niet als een pure keeper, maar meer als teamspeler. Winnen is belangrijker dan de nul. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer wij weinig tegendoelpunten krijgen, we normaal gesproken veel punten gaan pakken omdat wij aanvallend gezien over voldoende kwaliteit beschikken. Vrijwel alle middenvelders en aanvallers hebben de kwaliteit om doelpunten te maken waardoor wedstrijden kunnen worden beslist.

Brian de Jonge moest vorig seizoen regelmatig vissen...
Brian de Jonge moest vorig seizoen regelmatig vissen…

Gaan jullie meestrijden om het kampioenschap?
Ik vind dat we bij de bovenste vier moeten eindigen om op die manier, normaal gesproken, minimaal nacompetitie zeker te stellen. Wij willen met elkaar zo snel mogelijk promoveren en of dit nou direct is als kampioen, als nummer twee, of indirect via de nacompetitie vind ik persoonlijk minder belangrijk. Wat mij betreft zijn wij met deze ploeg en als club wel verplicht om bovenin mee te doen in deze klasse. Wat dat betreft is een goed begin het halve werk. Het is nu van belang om dit door te zetten. De sfeer in de groep is op dit moment goed. Als ploeg moeten we wel waken voor gemakzucht en elke wedstrijd 100% blijven geven. Afgelopen zondag was met name de eerste helft hiervan een voorbeeld. Gelukkig hebben wij een trainer die dit ziet en hier op coacht.

Welke ploeg zie je als jullie naaste belager?
SC Stadskanaal is voor mij de uitgesproken favoriet om kampioen te worden. Met de spelers waarover zij beschikken zouden zij ook een klasse hoger meedoen om de bovenste plaatsen. De meeste andere ploegen ken ik amper, dus hierover kan ik weinig zeggen. Ik heb wel gehoord dat ploegen als Schoonebeek en Weerdinge ook over, voor dit niveau, goede ploegen beschikken. Rond de winterstop zal duidelijk zijn welke ploegen om de prijzen gaan spelen.

Zondag wacht Schoonebeek, dat nog maar één punt heeft: opnieuw winst?
Zoals eerder gezegd ken ik de tegenstanders in deze klasse niet of nauwelijks. Schoonebeek is een van deze ploegen. Ongeacht de tegenstander moeten wij elke wedstrijd voor de winst gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pechvogel Sander Zikken: “Voor dit seizoen was ik nooit geblesseerd!”

Sander Zikken zit in de hoek waar de klappen vallen. Waar de aanvaller van ...

Tom Timmer: “SJS gaat met de zege aan de haal in Mussel.”

Tom Timmer verwacht een duidelijke zege voor SJS in de Kanaalstreekderby tegen Mussel.

Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij ...