Gieterveen pakt eerste winst

GieterveenGieterveen heeft in en tegen Wedde de eerste overwinning van dit seizoen behaald. Na eerder verloren te hebben van top vijf ploegen Westerwolde en BNC, wisten de volgelingen van trainer Doldersum de wedstrijd in de tweede helft te beslissen door een benutte penalty van Niek Drent.

Blessures
Dat Gieterveen nog maar drie punten heeft verzameld uit drie wedstrijden heeft ook te maken blessures bij de dragende spelers. Zo zijn Jorg Post en Jerremy Weerts nog altijd geblesseerd en tot overmaat van ramp viel laatste man Kevin Meering in de warming-up ook nog uit met een knieblessure. Om dit gemis op te vangen deden de overige selectiespelers er een schepje bovenop, waarmee het Wedde prima tegenstand bood. In de eerste minuut had Laurens Trip al de openingstreffer op de schoen, maar alleen voor de keeper was hij zijn zenuwen niet de baas. Aan de andere kant vielen er weinig echte kansen te noteren, verder dan een aantal afstandsschoten kwam de thuisploeg niet. Na een klein half uur werd alsnog de score geopend door Gieterveen. Bert Kupers stond na een snelle aanval alleen voor de keeper en hij schoot hard en laag raak. In het laatste kwartier waren er nog twee noemenswaardige momenten. Gieterveen speler Floris Mentink kwam in botsing met een Wedder- speler en moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis. De groenhemden waren hier dusdanig van onder de indruk dat ze niet lang hierna de gelijkmaker moesten toestaan na balverlies op het middenveld.

Onreglementair
Ook in de tweede helft een sterker Gieterveen, dat via gelegenheidsspits Ben Bitter een goede kans kreeg, maar in vrije positie kopte hij naast. Wedde stelde hier vrij weinig tegenover en zo gingen de gasten op zoek naar het winnende doelpunt. Na 70 minuten dacht Stefan van der Veen deze binnen te kunnen koppen, maar hij werd naar de grond gewerkt. De scheidsrechter beoordeelde dit tafereel als onreglementair en kende een penalty toe. Niek Drent bleek over stalen zenuwen te beschikken en schoot deze feilloos binnen: 1-2. De gasten waren hierna geen moment meer in gevaar en als invaller Wilte Nijhuis het vizier iets scherper had staan dan had de score nog hoger uit kunnen vallen. De tweede helft werd nog ontsierd door een rode kaart aan de kan van Wedde. De maker van de 1-0 zette een onnodig harde sliding in nabij de cornervlag en liet de scheidsrechter geen andere keus dan de rode kaart te tonen.

Met deze drie punten staat Gieterveen nu op een 12e plaats en met twee lastige wedstrijden tegen SPW en Sellingen voor de boeg zal het lastig worden de onderste regionen snel  te verlaten. Het is te hopen dat de blessuregevallen snel weer kunnen aansluiten, zodat men in ieder geval op volle oorlogssterkte kan aantreden.

Bron: v.v. Gieterveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde ruim langs MOVV

Westerwolde won met duidelijke cijfers van MOVV en steeg naar plek twee op de ...

Inhaalduel gestaakt: Borger in verwarring

Borger speelde dinsdagavond het inhaalduel in en tegen Waskemeer. Bij winst zou de ploeg ...

Valthermond zet zichzelf steviger aan kop

Zonder zelf nou echt tot een wervelend optreden te komen, had Valthermond geen kind ...