Vijf vragen aan: Ferdy Kuiper (Westerwolde)

FK
Ferdy Kuiper…

Ferdy Kuiper was zonder twijfel dé man van het afgelopen voetbalweekend. De 21-jarige verdediger van Westerwolde werd door zijn trainer als spits opgesteld in de streekderby tegen Sellingen. Kuiper pakte de gelegenheid met beide handen aan en scoorde een kwartet doelpunten. Mede door zijn bijdrage won Westerwolde met 5-6 van de geel-zwarte kampioenkandidaat. FC Kanaalstreek stelde Kuiper een vijftal vragen.

Een gelegenheidsspits die vier keer scoort: komend weekend opnieuw in de spits?
Goed beschouwd heb ik maar vier kansen gekregen, en deze allemaal benut. Volgens mij doe je het dan als spits erg goed! Wanneer ik de wedstrijd terughaal kom ik tot de conclusie dat we eigenlijk ons beste spel niet gespeeld hebben en ook niet alle afspraken na zijn gekomen. Hierdoor heb ik veel achter de tegenstander aan gelopen. Maar persoonlijk ben ik uiteraard zeer tevreden en ik hoop dan ook op een beloning van de trainer in de vorm van een extra wedstrijd in de spits. Op mijn eigenlijke positie (laatste man) speel ik eerlijk gezegd met frisse tegenzin.

Was dit de mooiste wedstrijd die je in Westerwolde-shirt speelde?
Absoluut! Wie verwacht er vier keer te scoren in een derby? En ook het wedstrijdverloop helpt natuurlijk mee, want na vier keer een achterstand te hebben weggepoetst, stapten we toch als winnaar van het veld! Wat de wedstrijd extra bijzonder maakt is het feit dat ik zaterdagavond doorbracht met een aantal spelers van Sellingen. Ze grapten dat ze me vast wilden binden, zodat ik niet mee kon spelen. Ik denk dat ze spijt hebben dat ze het niet gedaan hebben, haha.

Vorig seizoen maakte je bijna twintig doelpunten: is Ferdy Kuiper de vijfde klasse ontgroeid?
Negentien doelpunten lijkt heel wat, maar wanneer je kijkt hoe ze tot stand kwamen is de prestatie minder aansprekend. Met alle respect voor Oldambster Boys, maar daar scoorde ik toch wel op een vrij eenvoudige manier zeven goals in twee wedstrijden. Daar komt bij dat ik alle penalty’s en sommige vrije trappen voor mijn rekening mag nemen. Uit deze situaties heb ik toch meerdere keren gescoord en doelpunten uit stilstaande situaties tellen voor mij gewoon minder zwaar! Dus of ik de vijfde klasse ben ontgroeid laat ik in het midden. Ik vind dat je op zulke vragen geen uitspraak kan doen als je af en toe wat laat zien in de vorm van een doelpunt! Het spelen als een team en daardoor drie punten pakken is vele malen belangrijker voor mij

Jullie zijn redelijk wisselvallig met een vierde, twaalfde en zesde plaats, de afgelopen seizoenen.
De wisselvalligheid is toch wat kenmerkend voor ons is de laatste jaren. Sellingen is van een ander kaliber als Bareveld, en toch winnen we van de betere ploeg en laten we tegen de mindere goden op een heel domme manier punten liggen. Wellicht is het dit seizoen makkelijker om constant te presteren omdat onze selectie door de samenvoeging van de zaterdag- en zondagafdeling een stuk breder is geworden. Dit seizoen hopen we de stijgende lijn door te zetten, en hopen we op een plek bij de eerste vier!

Zondag treffen jullie buurdorp Wedde dat ook 6 punten heeft: wat verwacht je van deze wedstrijd?
Ik verwacht een echte derby. Voor mij houdt dat in dat het voetballend ondermaats is, en het vooral een fysieke wedstrijd wordt. Ook zal de wedstrijd bol staan van de rivaliteit, maar zullen we vervolgens na de wedstrijd gezamenlijk een biertje drinken. Wij hebben er zin in!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nick Berends richt zich nog op TEVV

Voor Nick Berends is het tot nu toe een bijzonder seizoen. Want ga maar ...

Grieto Korthuis: “GKC gaat natuurlijk wel van Eext winnen.”

Grieto Korthuis denkt dat GKC nog wel een paar plaatsen omhoog kan op de ...

Marnick Klamer: “Alleen de drie punten tellen tegen Gieterveen.”

Sellingen-doelman Marnick Klamer wil de nacompetitie halen met Sellingen en wil winnen van Gieterveen.