Ter Apel '96IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal is Ter Apel ’96 één van de vertegenwoordigers van de Kanaalstreek. Maar hoe lang dit nog zo is, is op dit moment een vraag waarover het clubbestuur haar hoofd breekt. Volgens de aanvoerder van de rood-zwarten is de manier waarop het huidige seizoen verloopt een zware tegenvaller: “Helaas staan we vrijwel onderaan. Meedoen om de bovenste plaatsen was niet een vereiste, maar dit is wel heel erg het andere uiterste.”

Spelersgroep
Eén van de oorzaken die Zuidinga aanvoert voor de tegenvallende resultaten is de omvang van de spelersgroep. “We zijn met zeventien fitte spelers aan het seizoen begonnen. Maar in de loop van de maanden is de ene na de andere speler afgehaakt. En we kunnen niemand iets aanrekenen, want in twee gevallen gaat het om het kiezen tussen werken en voetballen.” Daarnaast zag de middenvelder ook nog twee teamgenoten afzwaaien die net terug waren gekeerd na zware knieblessures: “Voor Wouter Dun en Dominic Wolbers is het extra zuur dat zij kort na hun terugkeer opnieuw geblesseerd zijn geraakt. Dat zij hebben besloten om definitief te stoppen is erg jammer, want normaal gesproken zijn dat twee vaste waarden bij ons.”

Ben Zuidinga...
Ben Zuidinga…

Bijgestelde verwachtingen
Waar de zaterdagtak van Ter Apel ’96 vorig seizoen keurig in de middenmoot eindigde, vallen de resultaten nu dus bar tegen. Hierover kan Zuidinga kort zijn: “We hadden de ambitie om iedere wedstrijd onvoorwaardelijke inzet te tonen, en dat lukt ook wel. Maar het is helaas niet voldoende gebleken. Dat valt tegen, want ik dacht dat we met dit team tocht regelmatig drie punten zouden gaan behalen.” En de verwachting is dat dit in het lopende seizoen ook niet meer zal gebeuren, omdat Ter Apel zaterdag zeer waarschijnlijk haar laatste wedstrijd al heeft gespeeld.

Terugtrekken
Zuidinga wil over het terugtrekken van het elftal het volgende kwijt: “Door alle blessures en gestopte spelers hebben we afgelopen zaterdag (17 januari, red.) in overleg met bestuur, spelers en begeleiding gekeken naar alle mogelijkheden om de zaterdagselectie in stand te houden. Alles wijst erop dat dit voor de rest van het seizoen niet op een goede manier kan. We zijn daardoor tot de conclusie gekomen dat we ons zeer waarschijnlijk terug gaan trekken. Een zware teleurstelling!” Op de vraag wat het lot van de achterblijvende spelers tast de aanvoerder van het team nog deels in het duister: “Normaal gesproken gaan we in het tweede zaterdagteam spelen. Maar ook overstappen naar de zondagafdeling is wellicht een optie waar spelers voor kiezen. Ik richt me echter op hardlopen én het vinden van versterkingen, zodat we volgend seizoen ‘gewoon’ weer aan de aftrap staan in de standaardklasse. Want afscheid nemen op een manier als deze, dat zint me totaal niet!”

UPDATE, 21 januari, 9:50:
Bij monde van wedstrijdsecretaris Cees van Rieke heeft Ter Apel ’96 gemeld dat het terugtrekken van het eerste team van de zaterdagafdeling definitief is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik Broesder: “Supporters verwachten van ons dat we buffelen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Rick Schlimbach: “Ik geloof in rechtstreekse handhaving!”

De voorgaande twee seizoenen eindigde SC Stadskanaal in de top drie en speelde de ...

Kerstzaalvoetbal Gieten: Lubbert Meertens wil zijn vierde beker

In sporthal ‘De Goorns’ draait het zaterdagavond maar om één ding: welke ploeg mag ...